Begin de zomer met een schitterend schone barbecue

Begin de zomer met een schitterend schone barbecue

Zomer betekent buiten eten en dus wordt het tijd om te zorgen dat ook de barbecue klaar is voor het mooie weer. Voor een schitterend schone barbecue volg je deze eenvoudige tips.


De dagen worden langer, de temperatuur hoger. Tijd om de barbecue aan te steken en vrienden en familie uit te nodigen voor heerlijke etentjes in de tuin! Voorkom dat je op een prachtige zomerdag toch liever gewoon binnen eet omdat er zoveel gedoe komt kijken bij buiten koken. Gebruik onze tips om te zorgen dat je barbecue klaar is voor de zomer.

De voorbereiding
Verwijder om te beginnen alle etensrestjes van de barbecue en zet hem dan op de hoogste stand. Als je een kolenbarbecue hebt, voeg verse kolen toe zodat hij zo heet mogelijk wordt. Laat de barbecue 20 minuten met gesloten deksel branden zodat alle etensrestjes er af blakeren. Zet hem weer af en laat hem afkoelen. Als je een kolenbarbecue hebt gooi dan de as op kale grond in de tuin in plaats van in de vuilnisbak.

Het rooster
Verwijder de grillroosters voorzichtig als ze afgekoeld zijn. Voeg een paar druppels Dreft Platinum toe aan wat warm water en boen de roosters met een staalborsteltje. Dreft Platinum werkt drie keer sneller op moeilijke en aangebrande resten, dus je hoeft niet heel hard te schrobben want dit kan het rooster beschadigen. Als de roosters helemaal schoon zijn spoel je ze en droog je ze goed af. Bestrijk het grillrooster nu met een heel dun laagje plantaardige olie om roesten te voorkomen.

De opvangbak
Schraap overtollig vet van de opvangbak af boven de vuilnisemmer in plaats van boven de gootsteen. Vet kan namelijk verstoppingen veroorzaken. Als je het ergste vet uit de opvangbak hebt verwijderd, kun je een paar druppeltjes Dreft Platinum toevoegen samen met een keteltje kokend water. Laat dit ongeveer tien minuten weken en spoel de bak daarna gewoon af onder de warme kraan. Zorg ervoor dat je de opvangbak na ieder gebruik schoonmaakt, zodat die laatste grote schoonmaak aan het einde van de zomer niet al te moeilijk is. Een handige tip: leg wat aluminiumfolie onderin de bak. Dit kun je na ieder gebruik verversen.

Dreft HDW extra hygiëne
Dreft extra hygiëne
(73)

Dreft Extra Hygiëne - verwen jezelf met een echt smetteloze vaat.

Ontdek nu!

Het deksel
Barbecuewalmen blijven tijdens het koken in het deksel hangen en laten een plakkerige laag vet achter. Om dit snel schoon te maken hoef je alleen maar een druppeltje Dreft Platinum op een warme, vochtige doek te doen om de binnenkant van het deksel mee af te vegen. Als er nog vettige plekjes overblijven kun je de barbecue nog eens 20 minuten aansteken. Wanneer hij afgekoeld is, kun je er nog een keer met een vochtige doek over gaan.

Als het, aan het eind van de zomer, tijd is om de barbecue weer op te bergen, geef hem dan een flinke schoonmaakbeurt en berg hem binnen op of onder een waterdichte hoes voor buitenbarbecues.

Nu is je barbecue klaar voor de zomer om er allerlei lekkers op klaar te maken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279