Amandelcitroenkoekjes

Amandelcitroenkoekjes

De allerbeste amandelcitroenkoekjes heb je zó gebakken met dit snelle recept.


Ze zijn overheerlijk en supersnel klaar. Het enige nadeel? Dat je ze waarschijnlijk in één keer opeet!

Dit heb je nodig voor 9 koekjes:

  • 80 g boter
  • 90 g suiker
  • 30 g bloem
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 biologische citroen (geraspte schil en het sap)
  • 3 eiwitten
  • poedersuiker
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je ze:

  • Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.
  • Meng de suiker met de bloem, het amandelpoeder en de geraspte citroenschil.
  • Klop de eiwitten schuimig en meng ze door het bloemmengsel.
  • Voeg de boter en het citroensap toe en meng goed.
  • Schep het beslag in de vormpjes.
  • Zet ze 10 à 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Laat ze afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit.
  • Bestrooi met poedersuiker.

Toptip: Gebruik siliconen vormpjes van 10 x 4 cm. Probeer ook eens deze overheerlijke vanillekoekjes: smullen maar!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!