3 originele recepten voor pompoensoep

3 originele recepten voor pompoensoep

Je houdt van pompoensoep, maar vraagt je af welke nieuwe smaken je aan de traditionele versie zou kunnen toevoegen? Deze drie originele recepten zijn heerlijk en warmen je deze herfst lekker op!


Een dikke, romige, knaloranje pompoensoep, daar kun je in de herfst niet omheen, vooral omdat zowel groot als klein er dol op is! Wist je dat je maar weinig extra ingrediënten nodig hebt om dit originele soepje nog lekkerder te maken? Ontdek hier onze tips om een klassiek recept voor pompoensoep een nieuwe twist te geven.

Recept traditionele pompoensoep


De klassieke pompoensoep maak je met:

  • Een grote pompoen
  • Een eetlepel olijfolie
  • Een ui
  • Een teen knoflook
  • Een kleine rode peper
  • 1,5 l groentebouillon

Bereiding van een klassieke pompoensoep:

  • Schil en snijd de pompoen in stukken
  • Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd de ui en peper in stukjes
  • Verwarm de olie en bak de pompoen en ui op een zacht vuurtje aan
  • Voeg de geperste knoflook en de peper toe
  • Roer alles nog een paar minuten op een zacht vuur om
  • Voeg de groentebouillon toe en laat 30 minuten sudderen om alles daarna te mixen tot je een romig soepje hebt.
  • Nu kun je de soep wat pittiger maken door er ingrediënten aan toe te voegen…

Breng je soep op smaak met gember, sinaasappel en zoete aardappel



Voor een aparte versie van je traditionele pompoensoep, voeg je er aan toe:

  • Een grote zoete aardappel, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • Een rode ui, geschild en grof gehakt
  • Het sap van een sinaasappel
  • 15 tot 20 g verse, fijn geraspte gember

Breng je klassieke pompoensoep op smaak door er gember, sinaasappel en zoete aardappel aan toe te voegen:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Meng de zoete aardappel en de rode ui, giet er een straal olijfolie overheen en spreid uit op een bakplaat
  • Laat 25 minuten in de oven bakken. Zodra de aardappel en ui gaar zijn, warm je de soep op een zacht vuurtje op
  • Voeg er het sinaasappelsap en de gember aan toe
  • Giet de soep over in een kom en meng er de aardappel en ui doorheen.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Warm je soep op met linzen en verse koriander



Voor dit recept heb je nodig:

  • 250 g rode linzen
  • 600 ml water
  • Een bosje koriander

Niets is makkelijker dan de bereiding! Maak de traditionele pompoensoep door elke stap te volgen:

    • Spoel de linzen voor je ze aan je soep toevoegt
    • Laat op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten koken
    • Voeg het water geleidelijk toe om te voorkomen dat de linzen aanbranden
    • Versnipper de koriander en voeg de helft van het bosje aan je soepje toe
    • Bij het serveren voeg je de rest van de verse korianderblaadjes aan de soep toe.

Kruid je soep met gerookte kip en kerriepoeder



Breng wat pit in je recept voor pompoensoep met gerookte kip en kerriepoeder. Daarvoor voeg je deze ingrediënten aan de soep toe:

      • 150 g gerookte kip, in stukjes gesneden
      • Een of twee eetlepels kerriepoeder
      • 200 ml kokosmelk
      • Een bosje platte peterselie

Volg deze stappen om je gasten te verrassen met deze originele pompoensoep:

      • Voeg kokosmelk en kerriepoeder aan je soep toe
      • Roer de soep goed door tot een romig mengsel
      • Breng op smaak met zout en peper
      • Serveer in soepkommetjes en voeg er op dat moment pas de gerookte kip en wat gesnipperde peterselie aan toe.

De bereiding van de nieuwe versie van je pompoensoep is klaar!



Nu hoef je alleen nog maar de keuken op te ruimen met je beste bondgenoot, Mr. Proper: zijn geconcentreerde, vloeibare gel helpt je bij het verwijderen van elke vetvlek!

En jij, ken jij ook trucjes om je traditionele recepten een originele smaak te geven met extra ingrediënten en kruiden?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven