10 eenvoudige focacciatoppings

10 eenvoudige focacciatoppings

Heerlijk, zo'n warme focaccia met een Mediterraans tintje! Recepten voor het hele gezin met verrassende toppings die je in een handomdraai op tafel tovert!


Je hebt geen fancy oven, pizzastenen of uren deeg kneden nodig om thuis jouw favoriete en restaurantwaardige recepten met een mediterraan flatbread te maken.  Koop gewoon kant-en-klaar pizzadeeg en bak het op de grill! Voeg er wat unieke toppings bij en creëer zo de allerlekkerste platbroden.

Voor de focaccia

Tip: Koop een rol kant-en-klaar pizzadeeg. Je vindt deze in het koelvak in de supermarkt. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Rol het deeg uit op een groot stuk stevig aluminiumfolie die je goed hebt ingevet met wat olijfolie. Bak het deeg ongeveer 5 minuten op een bakplaat (tot het lichtbruin begint te worden). 
3. Ondertussen bestrijk je een rooster met wat olijfolie.
4. Verwijder het deeg uit de oven, draai het om op het grillrooster en verwijder de folie. Bak nog enkele minuten tot de onderkant van het deeg goudbruin kleurt.
5. Draai het deeg nog eens om met een grote spatel en bak de andere kant nog enkele minuten. Let op dat je het brood niet te bruin bakt want het gaat straks nog een keer onder de grill. 
6. Verwijder het brood van de grill en voeg toppings naar smaak toe. Zet de grill op een lage temperatuur en leg je focaccia terug onder de grill.
7. Dek af met aluminiumfolie en leg het nog een paar minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Onthoud: hoe langer je het brood onder de grill laat, hoe knapperiger en donkerder het wordt. Haal uit de oven, laat enkele minuten afkoelen en serveer.

Platbrood toppings
Hieronder enkele originele focacciatoppings als je van variatie houdt. Experimenteer er op los en voeg vooral je eigen tips toe!
1. Geroosterde knoflook, ham, geraspte Parmezaan en verse rucola met een scheutje olijfolie.
2. Versnipperde ui, zure room, flinterdunne prosciutto en fijngesneden groene appel.
3. Cherrytomaatjes, spinazie, geitenkaas, bieslook en rode ui.
4. Reepjes gebraden kip, verse frambozen, marinarasaus en verse mozzarella.
5. Zwarte olijven, champignons, gesnipperde ui en ricotta. 
6. Licht op de barbecue geblakerde maïs, geraspte belegen kaas met peper, avocado, koriander en een beetje vers limoensap. 
7. Geroosterde zoete aardappel, brie, versgemalen zwarte peper en takjes rozemarijn.
8. Boerenkool, chorizo, en Munsterkaas (stinkkaas).
9. Reepjes varkensvlees, barbecuesaus en verse koolsla met azijn.
10. Appelmoes , verse blauwe bessen, geroosterde perziken en poedersuiker.

We weten zeker van dat jij ook goede tips hebt voor heerlijke toppings waarbij het water je door mond loopt. Deel ze hieronder!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279