Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

3 x creatief met chocolademelk

DesktopImage
0
In de herfst gaat er niets boven heerlijk cocoonen met een dekentje en een mok warme chocolademelk. Meer uit je chocolademelk halen? Ga dan aan de slag met deze 3 creatieve recepten. Ideaal om met de kids te doen!

1. Warme chocolademelk met ijsberen-topping

Lekker én schattig: chocolademelk met een ijsberen-topping maakt je extra warm van binnen!

Dit heb je nodig:

Voor de chocolademelk:

  • 150 g bruine chocola
  • 1 l melk
  • 100 ml room

Voor de topping:

  • Slagroom
  • 4 jumbomarshmallows
  • 2 gewone marshmallows
  • 8 minimarshmallows
  • 4 bruine chocolate chips
  • 8 witte chocolate chips
  • Chocopasta
  • Tandenstokers


Zo maak je het klaar:

De chocolademelk:

1. Hak de chocola in stukjes.

2. Verwarm de stukjes samen met de room in een steelpan.

3. Voeg beetje bij beetje de melk toe.

4. Roer ondertussen door met een garde zodat het mengsel niet aankoekt.

5. Zet het vuur uit zodra de melk omhoog komt.

6. Inschenken maar!

De topping:

1. Snij de gewone marshmallows in drieën.

2. Dip ze in de chocopasta en bevestig ze aan de jumbomarshmallows.

3. Bestrijk de bruine chocoladedruppels met de chocopasta. Bevestig er eentje aan elke jumbomarshmallow. Voilà: het neusje van de ijsbeer.

4. Voor de ogen: zet met een tandenstoker en de chocopasta een stip op de witte chocoladedruppels.

5. Bevestig de druppels aan de jumbomarshmallows met de chocopasta.

6. Dip de minimarshmallows in de chocopasta en bevestig ze ook aan de grote marshmallows.

7. Doe wat slagroom op je chocolademelk.

8. Leg de ijsberen erop.

Bijna te lief om op te smullen!

2. Chocodip

Klaar voor de koude dagen met deze chocodip.

Dit heb je nodig:

  • 100 g witte chocola
  • 100 g bruine chocola
  • Minimarshmallows
  • Chocolate chips
  • Geraspte kokos
  • 6 houten stokjes
  • 6 cupcakevormpjes



Zo maak je het klaar:

1. Verwarm de witte chocolade au bain marie. Doe hetzelfde met de bruine chocolade.

2. Giet de chocolade in de cupcakevormpjes.

3. Decoreer met minimarshmallows, chocoladedruppels of geraspte kokos.

4. Steek een houten stokje in elk vormpje.

5. Laat een halfuur afkoelen in de koelkast.

6. Verwijder de vormpjes.

En dan is het simpel: melk opwarmen, dip erin, roeren en smullen maar!

3. Hot chocolate jar

Op zoek naar een origineel geschenk? Met deze hot chocolate jar scoor je sowieso.

Dit heb je nodig:

  • 85 g melkpoeder
  • 85 g cacaopoeder
  • 50 g bloemsuiker
  • 100 g Chocolate chips
  • 25 g mini-marshmallows
  • 5 zuurstokken
  • Een glazen pot

Zo maak je het klaar:

1. Doe eerst het melkpoeder in de glazen pot.

2. Voeg vervolgens cacaopoeder toe.

3. Gooi de bloemsuiker erbij.

4. Leg er hierna de chocolate chips op.

5. Breek de zuurstokken in kleine stukjes en doe ze in de glazen pot.

6. Voeg ten slotte de marshmallows toe.

Deksel erop en klaar! Werk af met een strikje en een label met een leuke boodschap.

Geen fan van chocolademelk? Geniet dan op koude dagen van deze andere warme winterse drankjes.

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: