Snelle decotips: verander, verplaats en verlicht!

Thuis
26/04/2021
Zin om je interieur aan te pakken? Met deze low-budget decoratietips geef je je huis in een mum van tijd een make-over.

Decotip 1: Verplaats je meubels

Simpel maar effectief! En de kamer krijgt direct een andere uitstraling. Verwissel in de woonkamer bijvoorbeeld de eet- en zithoek of geef de televisie een andere plek. Ook in de slaapkamer verandert de sfeer als je de inrichting aanpast. Profiteer van deze miniverhuizing om ook eens even goed onder de meubels te stoffen met de Swiffer Starterkit. Ook Mr. Proper helpt graag een handje en zorgt ervoor dat alle hoeken en gaten weer helemaal schoon worden.

Decotip 2: Verander je textiel

Accessoires zorgen voor kleur én de juiste sfeer. Het leuke is dat je ze makkelijk en relatief goedkoop kan veranderen voor een heel andere uitstraling.

  • In de woonkamer: andere kussenhoezen, gordijnen en/of tapijt. Kies voor mooie complementaire kleuren of voor een leuke print. Je kan ook met seizoensgebonden materialen werken: in de winter wol of een schapenvachtje en in de zomer fris katoen.
  • In de keuken: varieer met tafellinnen, placemats, servetten en keukenhanddoeken. Ga ook hier weer voor 1 of 2 kleuren en terugkerende prints. Of laat je stoelen opnieuw stofferen en kies meteen een tafelkleed en placemats in dezelfde stof.
  • In de slaapkamer: het beddengoed, de vloerbedekking en de gordijnen zijn hier de sfeermakers. Een slaapkamer in natuurlijke stijl vraagt om aardse tinten en materialen zonder al te veel franjes en prints. Ook volledig witte slaapkamers blijven het goed doen.
  • In de badkamer: ook hier zijn de handdoeken, washandjes en badmatjes makkelijk te vervangen. Wil je een ingetogen set voor de winter en een fleurige look voor de zomer? Zolang het kleurenpalet binnen elke set harmonieus is, zit je goed. Uniformiteit werkt namelijk rustgevend en al helemaal wanneer ook de geur van je badlinnen in harmonie is. En daar is de nieuwe geurcollectie van Lenor ideaal voor!

Decotip 3: Voorzie groene oases

Planten zijn decoratief, filteren de lucht én je wordt er gelukkig van. Reden genoeg dus om ze in huis te halen. Groene oases of urban jungles, een combinatie van verschillende kamerplanten, zijn leuke blikvangers. Zet ze op een tafel, op een oude ladder of in een open kast. Natuurlijk kan je ook één opvallende, grote plant een ereplaats geven.

Tip > Kies bloempotten in allerlei vormen en formaten, maar in dezelfde of een complementaire kleur. Je kan ze natuurlijk ook zelf versieren! Hoe? Hier lees je hoe je oude bloempotten decoreert.

Decotip 4: Verlicht de ruimte

Van plafondspotjes tot wandlampen en van ledstrips tot vloerlampen. Met een aantal strategisch gekozen lichtpunten en slimme indirecte verlichting creëer je direct sfeer. Met zo’n vintage booglamp zet je je stoel in de spotlights. Wandverlichting laat schilderijen tot hun recht komen. En ledstrips zijn handig onder traptreden of onder het aanrecht in de keuken.

En jij, wat doe jij als je je huis snel een andere look wil geven?