Plankenkoorts? Ontdek de 5 mooiste trends voor je vloer

Thuis
26/04/2021
Bouw- of renovatieplannen? Speciaal voor jou hebben we de laatste vloertrends op de voet gevolgd. Bewonder de 5 mooiste trends van het moment!

1. Duurzame vloeren

Alles wordt duurzamer: onze voeding, kleding, energie … en nu ook onze vloer. Natuurlijke en gerecyclede materialen blijven aan populariteit winnen. Zo zijn kurk, bamboe, kokostapijt en sloophout goed voor het milieu én geven ze je interieur een frisse upgrade.

2. Vintage tegels

Je kan je badkamer, keuken of hal opvrolijken met kleurrijke vintage tegels. Waar je zo’n vrolijke vloer vindt? Op rommelmarkten, tweedehandssites of – met een beetje geluk – de originele vloer van je renovatieproject zelf! En deze leuke tegels kan je meestal voor een even leuk prijsje op de kop tikken.

3. Keramisch tegelparket

De warme uitstraling van een parketvloer en de onderhoudsvriendelijkheid van tegels in één? Dankzij tegels in houtlook geef je nu ook je keuken en badkamer extra charme zonder dat je je druk hoeft te maken over waterspatten, shampoovlekken of gemorste tomatensaus. Wij zijn fan!

4. Visgraatparket

Je interieur de allure en klasse geven van een sterrenrestaurant of luxehotel zónder je volledige bankrekening te plunderen? Dat kan met parket in visgraatpatroon. Deze eeuwenoude stijl geeft élke ruimte direct meer karakter, of je nu een klassiek interieur hebt of strakke en moderne meubels. Extra voordeel: visgraatparket laat de kamer ook nog eens een stuk ruimer lijken!

5. Betonnen gietvloer

De laatste jaren doen ook epoxyvloeren met betonlook het goed. Deze vloeren zijn makkelijk te onderhouden, voelen niet koud aan je voeten en hebben toch die stoere betonlook. Heel leuk in een loftappartement of de benedenverdieping van je huis in combinatie met bakstenen muren en industriële meubels.

Kiezen tussen al deze fantastische trends is niet makkelijk. Gelukkig bestaat er wel een oplossing om ze makkelijk te onderhouden, welke vloer je ook kiest.

Ontdek Swiffer WetJet voor briljante vloeren!

Met Swiffer WetJet hoef je immers niet meer te dweilen en zijn je vloeren 2 keer sneller** stralend schoon. Dankzij de reinigingsoplossing wordt vuil geabsorbeerd en vastgehouden in de kern van het doekje. Geen gedoe, geen geknoei, wél een schone vloer in een handomdraai.

* Niet gebruiken op onafgewerkte, geoliede of gewaxte houten planken, onverharde tegels of vloerbedekking omdat deze watergevoelig kunnen zijn.
** Ten opzichte van emmer en dweil.