Originele tafelversieringen om je etentje als een verre reis te beleven!

Thuis
2/10/2018
Als je belang hecht aan een originele tafelversiering voor een bijzonder etentje waarvoor je inspiratie gaat zoeken in de internationale keukens, lees dan onze suggesties om een exotische sfeer te creëren en je genodigden in extase te brengen!

Een reis van duizenden kilometers maken tijdens een etentje met 'world food', je gasten in verrukking brengen, je kinderen betoveren met een maaltijd rond een speciaal thema? Met een origineel versierde tafel krijg je dat in een klap voor elkaar... en nog veel meer! Met onze suggesties voor een originele, verrassende tafelversiering wordt het etentje dat jij organiseert voor alle genodigden een onvergetelijke belevenis!

Bij een origineel etentje, een originele tafelversiering!

Waarom zou je je genodigden (familie, vrienden of zelfs die speciale persoon die je hart sneller doet slaan) niet een uniek moment ver van de dagelijkse sleur aanbieden? Een heerlijk gerecht uit een buitenlandse keuken bereiden is de eerste stap. Maar als je je gasten helemaal wilt betoveren, moet je alles inzetten op een originele tafelsetting. Creativiteit is de sleutel tot succes!

En als je elke valse noot wilt vermijden voor je aan het avontuur begint, ontdek dan welke eetgewoonten en tafelmanieren wereldwijd gelden! Ben je er klaar voor? Dan begint nu de reis!

Aan tafel! Vanavond eten we Italiaans!

Heb je zin in pizza? Zelfgemaakt of speciaal besteld bij de beste pizzabakker uit de buurt... als jullie je pizza's gewoon uit een bord eten of uit de doos die op tafel blijft staan, riskeert de magie niet in te slaan... terwijl een paar 'italiano' accessoires al volstaan voor een originele tafelversiering.

Begin met het dimmen van het licht... Italië staat voor romantiek en 'dolce vita', dat weet iedereen! Zet een pikante olie op tafel in een mooie fles, en voor de fijnproevers wat geraspte parmezaan in een mooi rond kommetje van aardewerk dat een vleugje Middellandse Zee uitstraalt. Waarom ook niet voor de gelegenheid je eigen theelichtjes maken? Als je daar geen tijd voor hebt, geen probleem, in een handomdraai heb je een kaars in een lege wijnfles geplant... En 'presto', klaar is je kandelaar!

Een mooi tafelkleed dat fris ruikt nadat je het hebt gewassen met een lekker geurend wasmiddel. Discrete klassieke muziek op de achtergrond en wat verse blaadjes op tafel. Om de sfeer compleet te maken geef je elke genodigde een mooie strohoed. En wat weerhoudt je om allemaal samen luidkeels een 'O Sole Mio' te zingen? Beregezellig!

Origineel diner met Mexicaanse gerechten

De Mexicaanse keuken is ideaal voor een 'world food' etentje met originele tafelversiering! Wist je dat de Mexicaanse keuken zo rijk is dat de UNESCO die in 2010 heeft uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed? Deze keuken gebruikt veel maïs, gegrild vlees en vis... Mexicaanse gerechten leveren mooie, feestelijke schotels op: iedereen eet rechtstreeks uit de schotel of vult zijn bordje aan tafel.

Als er kinderen bij zijn, is het een goed idee om fajita's te maken: maïskoekjes en gehakt met fijngesneden paprika en ui... een beetje zure room erbij en klaar is Kees! Bovendien kan iedereen zijn fajita naar eigen smaak vullen... en er zijn buikje mee vullen: dat vinden de kinderen hartstikke leuk. En jij, heb je wipes bij de hand om de schade te herstellen? Met maïs kun je overigens nog veel meer doen, zoals het roosteren van maïskolven, en met paprika kun je bij een andere gelegenheid een overheerlijke paprikasoep maken!

Je hoeft geen sombrero's op tafel te zetten voor een originele tafeldecoratie: kies een sobere setting. Op een mooi rood tafelkleed leg je donkergroene en witte servetten, de kleuren van de Mexicaanse vlag! Koop een bosje verse koriander (dat is met komijn en chilipepers een typisch ingrediënt van de Mexicaanse keuken). Koriander brengt niet alleen je gerechten op smaak, het zorgt ook voor een fleurige tafel en verspreidt een frisse geur in de eetkamer.

Als je een 100% Mexicaans etentje wilt, zoek dan ook gepaste muziek! Daar hoef je niet lang naar te zoeken: op internet vind je genoeg nummers van Gruperas, Duranguense of Tejano om een playlist samen te stellen...

Chinese tafeldecoratie

Wist je dat China een zeer rijke culinaire traditie heeft, die vooral bijzonder goed is aangepast aan etentjes met veel genodigden? De traditionele maaltijd in China is eveneens gebaseerd op het met anderen delen van de maaltijd: op een groot draaiend plateau staan verschillende gerechten, waaraan iedereen zich bedient, heel netjes, maar wel met stokjes (eerste origineel onderdeel van een Chinees etentje).

Kies een rood tafelkleed, want dat is in China de kleur voor bijzondere gelegenheden, en waarom geen kleine lampions van papier zoals je ze in de wereldwinkel vindt? Je kunt mooie, met bloemen bedrukte waaiers op tafel zetten. Een bamboeboeket geeft je tafel een geraffineerde plantaardige toets. En wanneer alle tafelgenoten hun buikje vol hebben gegeten mogen ze een 'fortune cookie' uitkiezen om te weten hoe de toekomst eruit ziet: dat zijn die holle koekjes in de vorm van een halve maan met een toekomstvoorspellende boodschap erin... met humor lezen en niet al te serieus nemen!

Smakelijk eten en goede reis!

En jij, wat zijn jouw geheimen voor een makkelijke, originele tafelversiering?