Maak je tuin klaar voor een superbarbecue!

Thuis
3/08/2021

Zin om een BBQ te organiseren? Dankzij onze tips kan ook jij de kunst van het barbecueën perfect beheersen!

Barbecue kunnen we overal ter wereld eten maar geen enkele evenaart de BBQ die we thuis zelf organiseren, in onze eigen stijl! En bij de voorbereiding ervan moet je natuurlijk denken aan wat je gaat eten, of dat nu vlees, vis of gegrilde scampi zijn, maar ook aan hoe je je buitenruimte aankleedt. Bekijk onze 9 tips om je te helpen je tuin voor te bereiden. Want een mooie tuin zorgt voor de juiste sfeer en een onvergetelijk feestje.

Voorbereiding is alles

  • Vul een grote, kleurrijke schaal met ijsblokjes: de ideale plek om dranken in te koelen. Dankzij deze selfservice hoef je bovendien niet de hele tijd naar de koelkast te lopen.
  • Maak een kookeiland in de tuin. Hierdoor verminder je de voorbereidingsstress en verhoog je de gezelligheid. Terwijl de gasten met een aperitiefje in de stemming komen, laat je hen plaatsnemen rond een gezellige tafel met hapjes, maar ook met groenten die nog gesneden moeten worden. Mensen zijn vaak blij een handje te kunnen helpen.
  • Niet enkel mannen dienen zich bezig te houden met het vuur: mannen en vrouwen zijn allebei perfect in staat voor dit aspect van de barbecue in te staan! Zo kunnen de mannen zich bijvoorbeeld ook ontfermen over de voorbereiding en decoratie van de tuin.

Maak het gezellig

  • Maak een schaduwplek door een touw tussen twee bomen te spannen en daar een leuk zeil aan vast te knopen. Heb je geen bomen, dan doen oude tentpalen of balken ook prima dienst als je ze in de grond verankert.
  • Zorg voor een leuk achtergrondmuziekje. Wat Latino muziek of Franse chansons brengen je gasten meteen in de juiste stemming. Later kun je overschakelen naar de tragere ritmes van blues of klassieke muziek of net extra opzwepende, vrolijke muziek.
  • Zien je tuinmeubelen er niet meer mooi uit? Met een likje verf heb je zo een gloednieuwe tuinset. Ontbreekt het je aan tijd om de tuin voor te bereiden en je meubels te verven? Gooi er dan wat leuke plaids overheen en decoreer ze met wat mooie kussens. Niemand zal er iets van merken!
  • Zet kommetjes klaar op tafel om afval en beentjes in te doen. En voorzie propere borden per gerecht. Eten van een proper bord is veel smakelijker.

En als de avond valt...

  • Investeer in sfeervolle verlichting. Plaats, wanneer het donker wordt, kaarsen op de tafels, duw een paar fakkels in het gras en hang kleurrijke lampenslingers in de bomen om het tot in de late uurtjes gezellig te maken.
  • Leg een stapel plaids klaar om je gasten warm te houden wanneer de avond valt…