Hoe organiseer je een tuinfeest met vrienden?

Thuis
26/04/2021
Alles wat je moet weten om een gezellig tuinfeest te organiseren, zonder urenlange voorbereiding. Zo geniet jij ook een hele dag van de zon!

Eindelijk kunnen we genieten van het mooie weer! Maak het echt gezellig en nodig je vrienden of familie uit voor een leuk tuinfeest. Bijkomend voordeel: je hoeft voor een onvergetelijk moment echt geen urenlange en vermoeiende voorbereidingen te treffen. Met onze tips heb je namelijk zo de mooiste decoratie, de lekkerste hapjes en de leukste activiteiten klaar voor een geweldige dag.

Verfrissende drankjes

Een tuinfeest begint met de juiste drankjes! Denk aan een lekkere mocktail of een verfrissende limonade, geserveerd in een vintage kan met een kraantje. Zet alles op je tuintafel, samen met de glazen. Zo kunnen je gasten zichzelf bedienen en hoef jij niet de hele dag serveerster te spelen. Kleine tip: zorg er wel voor dat de tafel in de schaduw staat.

Hou je drankjes koud in een emmer, een kruiwagen of een grote wasmand. Vul deze met water en ijsblokjes; zo kan je de drank er koel in bewaren!

Activiteiten voor buiten

Zowel jong als oud geniet van buitenspelletjes. Denk aan de klassiekers zoals petanque of darts, maar ook nieuwere spelletjes zoals Kubb zijn altijd een succes!

Decoratie voor een zacht prijsje

Je hoeft geen fortuin uit te geven aan decoratie om van je tuinfeest een succes te maken! Verzamel een aantal oude vazen of blikken, en maak zelf leuke en originele tuinverlichting . Oude flessen fleur je op door er mooie, wilde bloemen in te zetten. Versier daarnaast je tuin door linten op te hangen in struiken en bomen. Zo krijgen die nog een extra feestelijke touch.

Ook decoratie van binnen, zoals een tafelkleed, doet buiten perfect dienst! Maak je je zorgen over vlekken? Daar zorgt Ariel PODS  wel voor!

Leuke zitplaatsen

Heb je niet genoeg stoelen voor al je gasten? Genoeg originele ideeën: van tuinstoelen tot een stapel kussens, alles kan. Heb je nog wijn- of fruitkistjes staan? Draai ze om, leg er een dekentje of kussen op en voilà!

Meer dan een simpele barbecue

Geen zin in de klassieke barbecueworstjes? Denk eens out of the box en probeer gegrilde zeebaars  of zelfgemaakte burgers. Daar horen originele bijgerechten én een fris dessert  bij. Vergeet ook zeker de veggies niet!

Een openluchtfilm

Nog op zoek naar een gezellige avondactiviteit? Hang een groot, wit doek op of gebruik een witte muur en leen een projector van de buren, vrienden of familie. De film kan beginnen als iedereen zijn plekje gevonden heeft!

Comfort en warmte

Als de zon langzaam verdwijnt, kan het al snel afkoelen. Zorg voor voldoende dekentjes en sjaals zodat je gasten het niet koud krijgen. Een vuurkorf is ook altijd een warm en gezellig idee. Zeker als je dan nog voor wat marshmallows zorgt en lekkere warme chocolademelk serveert. Zo heb je een perfecte afsluiter van een geslaagd tuinfeest!

En jij, hoe zorg jij voor een leuk tuinfeest?