Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Een paasboom? Zo maak je er een

Een paasboom? Zo maak je er een

0
Een kerstboom kent iedereen. Maar wist je dat je ook voor Pasen een boom kan zetten? Zo haal je de paassfeer én de lente in huis.

Met bloeiende lentetakken in een grote vaas, versierd met vrolijke paaseitjes haal je de paassfeer én het voorjaar in huis. Maar waar komt dat idee van een paasboom vandaan? En hoe maak je zelf zo’n prachtig exemplaar voor in de hal, woonkamer of keuken? Ontdek hieronder de mogelijkheden en laat je inspireren. Alles mag, alles kan!

Eeuwenoud en toch trendy

Hoe hip de paasboom vandaag ook is, het idee erachter is niet zo nieuw. Het is namelijk een oude Germaanse traditie. De oude Germanen vereerden de meiboom om het ontwaken van de natuur en het begin van de lente te vieren. De frisgroene lentetakken staan voor het geloof in het leven, voor vernieuwing en verandering. En omdat eieren een symbool voor vruchtbaarheid en levenskracht zijn, is je paasboom dus de ultieme ode aan de lente én aan het leven. Mooi toch?

Zo maak je zelf een decoratieve paasboom

Er zijn weinig tot geen regels voor het maken van je eigen paasboom. Wat heb je nodig?
Lentetakken, een vaas, versiering en jouw creativiteit.

 1. De takken
  De sierlijk gekrulde takken van de krul- of kronkelwilg worden het vaakst gekozen voor een paasboom. Je vindt ze in de lente overal: bij de bloemist, op de markt of misschien wel in je eigen tuin. Snij de takken af op de gewenste lengte.
  Zet je ze in water? Dan krijgen ze al snel mooie groene blaadjes en worden er wortels gevormd. Dat is fantastisch, want dan kan je de takken na Pasen in de tuin (of in een grote pot) planten. Zo heb je volgend jaar weer nieuwe takken. Goed voor de natuur dus! Let wel op: de krulwilg groeit snel en kan 10 meter hoog worden.

  Ook de kronkelhazelaar levert met zijn lange geelgroene takjes mooie paastakken. Liever takken met bloemetjes? Kies dan bijvoorbeeld voor roze kersenbloesem, magnolia of voor uitbundig gele forsythia.
 2. De vaas
  Zet de takken in een stevige vaas, die je eerst eens goed opblinkt en afwast met Dreft Platinum. Wilgentakken blijven in water tot 4 weken goed. Geef je de takken geen water? Dan groeien er geen blaadjes aan. Zo kan je ze in een doorzichtige vaas zetten die je opvult met versierde paaseieren of chocolade-eitjes.
 3. De versiering
  Aan de takken van je paasboom horen natuurlijk eitjes. Ontdek 5 leuke ideeën om paaseieren te versieren. Verder kan je er ook gekleurde veren of linten of decoratieve paasfiguren in hangen. Denk aan haasjes, kuikentjes of bloemen van vilt, hout of papier. Die kan je zelf maken met de kids of voor een prikje kopen.

En jij, hoe zou jij je paasboom versieren?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies