4 tips om een dansvloer te creëren in je woonkamer

Thuis
2/10/2018
Je hebt besloten een feestje te geven, maar je weet niet zeker of je wel genoeg plaats hebt? Je wilt alles uit de kast halen en een dansvloer creëren in je woonkamer? Ontdek hier al onze tips voor een geïmproviseerd feestje.

Stap 1: Deel je kamer opnieuw in

Hoe? Om de avond zonder stress te kunnen doorbrengen, kun je het beste eerst de kamer leegmaken. Je kunt de meubels daarna gemakkelijker rond de dansvloer plaatsen. Draai de stoelen, kussens, poefs en banken naar de feestgangers, net zoals in een club. Zet een aantal kleine tafeltjes verspreid neer, zodat je gasten hun glas erop kunnen zetten.

Gouden tip: zorg ervoor dat de drankjes en hapjes zo ver mogelijk van de dansvloer vandaan staan. Hiermee vermijd je dat gasten met hun volle glazen en borden over de dansvloer moeten... en voorkom je vlekken op het tapijt en een gladde vloer. Zet de drankjes en hapjes apart, zodat de sangria straks niet vol koekjes en nootjes zit.


Stap 2: Versier en camoufleer

Hoe? Berg breekbare voorwerpen en kleden op. Denk er ook aan de stoelen, banken en boekenkasten met een doek te bedekken om ze te beschermen en je kamer er nog meer uit te laten zien als een club.

Zorg ervoor dat er een rookruimte (keuken, balkon) is met asbakken.

Gouden tip: vul een slabak met zand en gebruik deze als asbak. Zet een luchtverfrisser in de buurt.

Stap 3: Speel met licht

Hoe? Weg met lampen, plafonnières en andere te felle lichtbronnen! Huur bijvoorbeeld een discobal en puntspots die reageren op muziek. Op internet vind je verschillende adressen. Wat kost het? Tussen de 10 en 20 euro voor 20 personen, afhankelijk van de verhuurder. Tot 60 euro voor exclusiever materiaal en voor een groter feest.

Gouden tip: versier de tafel met ledlampen die de kamer zowel opfleuren als voor wat extra licht zorgen. Zet geen kaarsen neer, want dat is een beetje te gevaarlijk als je met veel bent.


Stap 4: Wissel de muziek af

Hoe? Geen goede avond zonder goede muziek. Vraag eventueel aan je vrienden of zij een geluidsinstallatie hebben die je voor je feestje mag lenen. Je kunt de benodigde spullen ook huren. Om een verhuurder te vinden, zoek je op internet naar ‘huur+geluid+stad'. Bepaal het vermogen van de boxen aan de hand van de grootte van de kamer en het aantal gasten dat je hebt uitgenodigd. Voor 20 tot 40 personen heb je boxen van ongeveer 150W nodig. En meer dan 300W voor 70 gasten of meer. De kosten: vanaf 60 euro voor meer dan 20 personen.

Gouden tip: maak een afspeellijst voor je feestje begint. En als je eigenlijk geen dj bent, vraag je een vriend die weet hoe hij de platen moet laten spinnen! Waarschuw je buren voordat het feest begint voor mogelijke harde muziek en geluid.

Als de avond dan eindelijk daar is, begeef je je naar de dansvloer om het bal te openen, waarna het feest kan losbarsten.


En wat zijn jouw tips voor een te gek feest?