Zo richt je de babykamer in

Zo richt je de babykamer in

De babykamer inrichten doe je met zorg. Lekker in het Leven vertelt je hoe het moet.


Maak een moodboard
Scheur plaatjes uit tijdschriften en verzamel stofjes, kleurstalen en stukjes behang die je nu al in de babykamer ziet, of die je inspireren. Maak zelf snapshots in kinderwinkels van de dingen die je op je geboortelijst wil zetten. Als je alles naast elkaar ziet heb je al een goed idee van hoe de babykamer er kan uitzien. Ook op webshops vind je leuke hebbedingen die je kunnen inspireren.

De ruimte voor je babykamer
Denk na over de verschillende stappen in baby's dag. Wassen, aankleden,... Stel je al die handelingen voor in de babykamer. Wat heb je nodig? Waar kan je het opbergen? Wat is een handig plekje? Denk aan opbergmogelijkheden voor luiers, doekjes en kleertjes. En aan een luierkussen met plaats ernaast zodat je genoeg plek hebt om alle benodigde spulletjes te leggen. Ook rekjes zijn in de babykamer erg handig, zo heb je, met je baby op je arm, alles onmiddellijk bij de hand zonder dat je deurtjes hoeft te openen. Later kunnen ze dienst doen als rekje voor voorleesboekjes en speelgoed. Denk ook aan een comfortabele stoel voor jezelf voor tijdens het voeden.

Het plan van de babykamer
Maak een plannetje op schaal met deuropeningen en ramen. Teken op een ander papier de meubels op schaal. Ruitjespapier is hier ideaal voo: gebruik 1cm voor 1m en ook jij kan binnenhuisarchitecte worden! Als je ze uitknipt kan je met de meubels over het plannetje schuiven tot je een idee hebt van de inrichting van de babykamer. Als je wat technischer bent dan kan je op het internet eenvoudige tekenprogramma's vinden waarmee je de babykamer kan uittekenen in 3D. Zo weet je perfect hoe de kamer er zal uitzien.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Veiligheid
Plaats het bedje niet vlak naast de verwarming of in de buurt van gordijnen of snoeren waarin de baby verstrikt kan raken. Voorzie ook kinderveilige stopcontacten.


Materialen en kleuren
Een babykamer vraagt om zachte kleuren en materialen. Maar hoeft daarom niet in snoepkleurtjes te zijn. Kies voor een neutrale, warme basis en voeg kleuraccenten toe in de vorm van kussens, plaids, zacht tapijt, grappige lampjes. Aaibare materialen met verschillende texturen helpen je baby’s tastzin ontwikkelen. Zorg wel dat alles goed schoon te maken is.

Een kamer die meegroeit
Een neutrale basis zorgt er ook voor dat de babykamer flexibel in te richten is naarmate de baby groeit. Er zijn meegroeibedjes op de markt en ook kinderstoelen die later kunnen omgebouwd worden tot individueel stoeltje en tafeltje. Investeer in meubels die de eerste jaren meegroeien, maar overdrijf niet. Een tiener vind die kindermeubels écht niet meer leuk en heeft behoeft aan een 'grote' kamer.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

ook leuk neutrale kleuren als je niet weet wat het word een jongen of meid. zelf heb ik voor de kleuren zacht bruin met wit crème gekozen. ook kun je met raam verf of raam stiften leuke teksten op de ramen schrijven. in de baby kamer.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279