Stijlvol strijken

Stijlvol strijken

Een hippe hoes voor je strijkplank maakt je strijk gelijk een stuk leuker.


Dit heb je nodig voor je nieuwe strijkplankhoes:

  • 100% katoenen stof in twee contrasterende prints
  • Bijpassend gekleurd garen
  • Koord
  • Veiligheidsspeld
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je het:

  1. De afmetingen die we hier geven zijn voor een hoes met een overlap van 8cm, plus 1.5 cm zoom rondom. De overlap moet misschien wat aangepast worden aan de vorm van jouw strijkplank. 
  2. Knip een strook uit één van je stofjes, 26 cm lang en 19 cm breder dan de breedte van je strijkplank. Dit is voor de strijkijzerhouder. Knip een rechthoek uit de andere stof, 4 cm korter dan de lengte van je strijkplank en 19 cm wijder dan de breedte van de plank. 
  3. Speld de twee stoffen samen met een zoom van 1,5 cm. Stik de naad dicht en strijk de zoom plat. Plaats de hoes met de goede kant naar onderen op een platte ondergrond en plaats de plank in het midden van de hoes. Markeer rondom en houd rekening met 9,5 cm extra voor de overlap. Knip overtollige stof af.
  4. Maak ronde hoeken voor het kleinere paneel, ook als de strijkijzerhouder rechte hoeken heeft. Overlock de kanten (of gebruik een zigzag steek om rafelen tegen te gaan) en stik een zoom van 1,5 cm rondom de hoes. Laat een kleine opening om de koord door te rijgen. De koord kan je heel gemakkelijk door de zoom rijgen door het einde aan een veiligheidsspeld vast te maken.   Plaats je hoes over je strijkplank en trek de koord aan. Maak een knoopje zodat de hoes op zijn plaats blijft. 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Tientallen tips voor een schonere was!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015