Recycle plastic met deze leuke projecten

Recycle plastic met deze leuke projecten

Je vindt recyclen een goed idee, maar je weet niet waar te beginnen. Koop eerst en vooral producten die zijn verpakt in gerecycled materiaal. Kijk de volgende keer dat je boodschappen doet naar de verpakking en je zal snel weten welke producten te kiezen. We geven je hier nog 6 ideetjes om lege plastic flessen een tweede leven te geven.


Nadat ze goed zijn uitgespoeld, kunnen plastic flessen op veel manieren worden hergebruikt. Het worden bijvoorbeeld…

IJszakken
Vul een fles tot de helft met water, schroef hem dicht en leg hem horizontaal in de diepvries. De volgende keer dat je een ijszak nodig hebt voor een snee of brandwond, of om je picknick of lunch koel te houden, heb je er een bij de hand.

Trechters
Snijd de fles een aantal centimeter onder het smallere deel af. Vijl de scherpe randen met een nagelvijl of met wat schuurpapier als je dat hebt. Nu heb je een trechter om potjes mee te vullen of om pailletten en glitters mee te doseren bij het volgende knutselwerk.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bewateringssystemen voor de planten
Snijd de fles dicht bij de onderkant af. Gebruik een vijl om te voorkomen dat je je eraan verwondt. Graaf een putje in de grond en plaats de fles er met de opening naar beneden in. Zorg ervoor dat de fles rechtop blijft staan door diep genoeg te graven en er compost rond te verdelen. Vul de fles nu met water. Je planten krijgen beetje bij beetje de hoeveelheid water die ze nodig hebben. Je kunt de maat van de fles aanpassen aan de pot: halveliterflessen voor kleine potten, tweeliterflessen voor de grotere potten. Je kunt ook groene plastic flessen kiezen zodat ze minder opvallen tussen je planten.

Opruimbakjes
Gebruik de onderkant van de fles als opruimbakje. Ze kunnen in een lade worden geplaatst om losse keukenspullen op te bergen, aan elkaar worden gekleefd en geverfd, of met een mooie strik worden samengebonden om als pennenbakje te dienen op een bureau. Of bevestig ze tegen een muur of op een dik stuk karton om schroeven, bouten of haarspeldjes in te sorteren. Knip de flessen op verschillende hoogtes af om bakjes op maat te maken.

Deurstoppers
Houd de fles heel, met de schroefdop erop. Vul hem met zand of kleine keitjes tot hij genoeg weegt om een deur open te houden. Geef hem een creatief tintje met stofjes, strikken of kralen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Hamstertje

Hamstertje

gemeld

Je kan van een lege fles ook heel gemakkelijk een wespenvanger maken ! Verwijder de flessendop. Je knipt op 1/3 van de fles de bovenkant eraf . Neem het 1/3 deel met de flessenhals en doe het met de flessenhals naar beneden in het 2/3 deel. Maak kort aan de bovenkant door beide delen twee gaatjes , waardoor je een touwtje knoopt om de wespenvanger op te hangen. Doe op de bodem van de fles siroop of een ander drankje om de wespen mee te lokken.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279