Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen

Het hoeft geen ramp te zijn als je alleen maar oude meubels uit grootmoeders tijd hebt of als je niet weet wat je moet aanvangen met de meubels uit de babykamer: die kun je opknappen, want je zult zien dat meubelrenovatie erg makkelijk is. Je kunt oude meubels immers recyclen en er een nieuwe functie aan geven. Natuurlijk kun je ook frisse vintage meubels gaan kopen, maar het is zo veel leuker om zelf aan de slag te gaan en je eigen spulletjes nieuw leven in te blazen.


Upcycling, wat is dat?

Het woord upcycling klinkt wat omslachtig, maar het is een heel eenvoudig principe. Upcycling is gewoon het hergebruiken van versleten kleren of spullen: een vorm van recycling waarbij oude spullen een grondig opfrisbeurt krijgen en op die manier tegelijk een nieuwe functie. Je kunt dus je oude meubels opknappen met een esthetisch doel, maar ook gebruiksvoorwerpen zoals lege flessen van onder het stof halen om er bijvoorbeeld elegante, moderne en originele sculpturen van te maken.

Hoe renoveer je meubels?

Dat is niet moeilijk! Je kunt een oud meubel dat je wilt opknappen van de zolder halen, of er voor weinig geld een gaan kopen in de tweedehands shop. Daarmee ga je aan de slag om expressie te geven aan je creativiteit en persoonlijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk een kinderbedje transformeren in een bureau voor je tiener!

Een kinderbedje renoveren is makkelijker dan je denkt. Koop een plaat van glas en demonteer een deel van het bedje om er een origineel bureau van te maken met veel bergruimte! Profiteer van de gelegenheid om het hout mooi op te frissen met witte verf!

Met deze benodigdheden begin je aan meubelrestauratie:

  • Een lap stof
  • Schuurpapier (gewoonlijk van gemiddelde korrelgrootte)
  • Tape om stukken af te plakken (als je bijvoorbeeld verschillende kleuren verf gaat gebruiken)
  • 1 of 2 kleuren verf (die ook als grondverf kan worden gebruikt)
  • Een lak om de verf te fixeren, indien nodig
  • Basisgereedschap zoals een schroevendraaier en een hamer (bijvoorbeeld van rubber)
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Nog meer ideetjes voor renovatie van meubels uit de kinderkamer

Je oude meubel restaureren gaat snel (in een halve dag ben je al klaar). Het bespaart geld en werkt stimulerend. Laat je fantasie de vrije loop, zo vind je al snel een heleboel nieuwe gedaantes voor de meubelrenovatie.

Je kunt het hoofdbord van het bed bijvoorbeeld transformeren in een praktische opberging voor de keuken. Gedaan met zoeken in alle laden en kasten!

Als je meer dan één kind hebt en het ernaar uitziet dat het een druk nieuw schooljaar zal worden, waarom zou je de hal dan niet inrichten met boekenkasten die je hebt geüpcycled in opbergruimte?

En als er thuis geen meubels voorhanden zijn, denk dan aan de recycling! Het is zo makkelijk om, zeg maar, appel- of wijnkisten te recyclen en te gebruiken als berging in de kamers van de kinderen. Je hoeft alleen het hout maar wat af te schuren en een likje verf uit te smeren, wat meteen een vrolijke toets toevoegt!

Ziezo! Nu ben je klaar om aan het opknappen van je oude spullen te beginnen! Mocht je wat verf op de grond morsen, geen zorg: het enige wat je nodig het is een goed schoonmaakmiddel.

En jij, hoe geef jij je oude meubels en spullen een tweede leven?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

jerri

jerri

gemeld

en heb je geen meubels om te renoveren bezoek dan eens een kringloop. goedkoop toch in het ""nieuw"". Of vraag opa of oma of ze nog iets over hebben. een oude stoel van zolder kan een burostoel met verhaal worden.

  • melden
Interieuradvies van pro’s
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015