Nieuw leven voor je oude meubels

Nieuw leven voor je oude meubels

Vroeger gooiden mensen nauwelijks iets weg, en nu doen we dat vaak te vlug. Stom eigenlijk, want met opgeknapte oude spullen kan je je interieur voor geen geld een actuele look geven. Een paar tips en ideetjes.


Hip meubilair: hetzelfde anders, of anders hetzelfde
Neem bijvoorbeeld een setje ietwat saaie oude keukenstoelen. Je vindt ze misschien nog bij oma op zolder of voor een prikje op de rommelmarkt. Blaas je meubilair nieuw leven in met een actueel kleurtje. Schilder al die stoelen ieder in een ander vrolijk kleurtje - succes verzekerd! Maar omgekeerd kan ook leuk zijn. Als je allerlei verschillende soorten stoelen dezelfde kleur geeft, krijg je ook een uiterst origineel geheel!  Ideaal keukenmeubilair want stel dat  ze op een dag wat beschadigen door de nagels van de kat of onuitwisbare viltstiftvlekken hebben, kan je ze gewoon opnieuw verven.  In jouw keuken mag namelijk geleefd worden!

Van nachtkastje tot bijzettafeltje
Geef je oude meubilair een nieuwe toepassing voor een vernieuwde look in huis. Je kent het wel: vroeger werd elk bed steevast aan weerszijden geflankeerd door een nachtkastje. Totaal passé, natuurlijk. Tenzij je ze als bijzettafeltje gebruikt.  Handig om een glaasje, fotolijstjes of bloemen op te zetten. Verf ze in een opvallende kleur… of ga met beits, krijtverf en schuurpapier aan de slag voor een ‘verweerde’ look.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Unieke schemerlamp
Ongelooflijk hoe een oude schemerlamp weer kan stralen! Schroef ‘m gewoon uit elkaar en  schilder de poot in een hippe, felle kleur. Verwijder de stof van de kap zodat je alleen het frame over hebt. Kies een stofje met een motief dat bij de nieuwe kleur van de poot past en bespan het geraamte van de kap daarmee. Zo heb je in een uurtje een oude lamp volledig gerestyled.

Oude ladekast wordt luiertafel
Handig waren ze wel, die oude ladekasten. En dat blijven ze! Geef hem een lief pasteltintje of schilder de kast en laden in verschillende primaire kleuren. Dan nog mooie bijpassende grepen en een luierkussen erop… en je hebt de handigste commode denkbaar: luiers, ondergoed en andere kleertjes in de laden heb je immers binnen handbereik zonder de baby uit het oog te verliezen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Interieuradvies van pro’s