Maak een 'groene' kerstboom

Maak een 'groene' kerstboom

Het gezelligste van Kerstmis is het samen versieren van de boom. Oké, op het uitpakken van kerstcadeautjes na dan. Stel je voor hoe leuk het zal zijn als jouw kinderen elk hun eigen kerstboom kunnen versieren en zich kunnen uitleven met restjes inpakpapier? Milieuvriendelijk én gezellig!


Deze 'groene' kerstboom maak je heel makkelijk zelf. Alles wat je nodig hebt zijn wat restjes inpakpapier. Hoe meer verschillende soorten, hoe beter. En verder heb je nodig:

  • een schaar
  • dubbelzijdig plakband
  • een groot stuk wit karton

Stap één: Pak je schaar en knip tussen de 12 tot 16 stroken van ongeveer 12 cm breed van het inpakpapier. Vervolgens zorg je dat elke strook ongeveer 2 cm korter is dan de vorige, om een mooie boomvorm te krijgen. Elke strook is dus 12 cm breed maar in de lengte zorg je dat de tweede 2 cm korter is dan de eerste, de derde 2 cm korter dan de tweede en zo verder.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stap twee: Zodra je alle stroken op maat hebt geknipt, neem je de eerste. Plak dubbelzijdig plakband in de lengte op de strook en rol het papier voorzichtig op tot het samen plakt. Herhaal dit met de andere stroken. Zorg er voor dat elke rol van een vergelijkbare dikte is.

Stap drie: Knip een rechthoek uit een stuk inpakpapier om de basis van de boom te vormen. Plak de rechthoek onderaan op het karton met dubbelzijdig plakband. Begin vanaf hier één voor één de rollen papier hier boven te plakken, begin met de langste en werk trapsgewijs omhoog. De langste onderaan, de kortste bovenaan. Gebruik dubbelzijdig plakband om de rollen vast te zetten op het karton. Zorg ervoor dat je wat ruimte aan de bovenkant over laat voor de finishing touch.

Stap vier: Geen kerstboom is compleet zonder piek. Knip een ster uit van een resterend stukje inpakpapier en plak deze bovenaan je boom.

En voilà! Jouw ‘groene’ kerstboom is klaar om te worden opgehangen. Nu alleen nog de cadeautjes voor eronder…

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Interieuradvies van pro’s