Hou het koel (in de zomer)

Hou het koel (in de zomer)

Het zonnetje schijnt en de temperatuur loopt op. Het wordt steeds warmer en jij loopt het risico om oververhit te raken. Lekker in het Leven geeft je tips om het deze zomer lekker koel te houden!


Zoek verkoeling
In de zomer is het lekker om af en toe een beetje af te koelen. Maar niet alleen omdat het prettig is. Wist je dat je door oververhitting zelfs ziek kunt worden? Denk aan misselijkheid, kramp, uitdroging, een hitte beroerte of zonnesteek. Draag daarom luchtige kleding (linnen of katoen), drink veel water en zoek regelmatig de schaduw op. Fris jezelf regelmatig op met een verkoelend bad of douche óf knutsel jouw eigen buitendouche van een tuinslang en een douchekop. Tip: verwen jezelf met een verkoelende spray (met bronwater!), ideaal voor in je tas of pak de plantenspuit erbij!

Doe rustig aan

Stap je normaal gesproken flink door of sport je intensief? Pas je gewoontes dan aan. Sport niet overdag, maar in de ochtend of avond en beweeg korter of langzamer dan normaal. Blijf binnen als het té warm wordt en vermijd activiteiten in de volle zon. Let extra op ouderen, kinderen en mensen met een chronische ziekte. Zij drogen namelijk eerder uit en zijn gevoeliger voor hitte. En, vergeet ook jouw huisdieren niet!

Eten en drinken
Als het warm is heb je vaak minder trek. Eet lichte maaltijden of snacks, denk aan fruit, salades en magere melkproducten. Mooi meegenomen, nu hoef je niet achter een warm fornuis te staan! Drink zo min mogelijk koffie en alcohol, want dit is niet goed voor je vochthuishouding. Tip: leg flesjes water in de vriezer, zodat je onderweg altijd gekoeld water bij je hebt. Ga je toch intensief bewegen, drink dan naast water isotone (sport)drankjes, hier zijn zout en koolhydraten aan toegevoegd. Tip: bewaar je make-up en crèmes ook in de koelkast.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Hou je huis koel

Een goed geïsoleerd huis voorkomt dat warme lucht naar binnen dringt. Daarnaast helpen zonneschermen, markiezen, ventilatoren en airconditioning ook een handje. Hou overdag alle ramen en deuren dicht, zet pas in de avond alles open, als de buitentemperatuur gedaald is. Tip: zoek verkoeling op in een winkelcentrum, bibliotheek of andere openbare (airconditioned) plek.

Wil je altijd een koel windje binnen handbereik? Stop dan een handventilator in jouw tas, maar wel ééntje met goede batterijen. Met Duracell Ultra Power batterijen hou jij in elk geval je hoofd koel! Tip: gebruik de powercheck om te zien hoelang de batterijen nog meegaan!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279