Hoe richt je een nieuwe kinderkamer in?

Hoe richt je een nieuwe kinderkamer in?

Vind jij het ook zo lastig om te bepalen wat je met de nieuwe kinderkamer wilt? Met deze tips bedenk je snel wat bij jouw kind, smaak en huis past.


Kinderkamerthema
Door een thema te kiezen voor de inrichting van de kinderkamers geef je jezelf houvast. Denk aan strand, romantisch, sterren, skate, safari, Hollands of een kleur- of patroonthema: blauw, groen, rood, roze of stippen, hartjes, ruitjes of strepen. 

Hoe bedenk je wat je wilt?
Maak om te beginnen een sfeercollage voor de kinderkamer zoals jij (en je kind) hem graag zouden zien. Welke beelden vind je mooi? Plak mooie plaatjes en textiel op een stuk karton of maak een online moodboard, bijvoorbeeld via Pinterest. Als je flink wat afbeeldingen hebt verzameld, kijk je er eens met een kritische blik naar. Vormen de beelden één geheel? Zo niet, probeer er dan nog meer één bepaalde stijl of thema van te maken en laat de plaatjes vallen die niet in het geheel passen.

Kinderkamer stappenplan
Hoe ga je te werk?

  1. Analyseer de ruimte: maten, mogelijkheden en beperkingen (schuin dak, raam, lichtval).
  2. Kies een stijl of thema en maak een wensenlijstje.
  3. Kindermeubels: maak een plattegrond en teken alle meubels erin, zo kan je zien welke meubels nog ontbreken in de kinderkamer.
  4. Kleuren: kies de kleuren van de meubels, muren, vloer en gordijnen. Bepaal of je verf, behang of muurstickers wilt gebruiken.
  5. Sfeermakers: met speelgoed, beddengoed, gordijnen en accessoires bepaal je de uiteindelijke sfeer van de kinderkamer.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip: houd de muren en gordijnen neutraal en varieer met accessoires. Zo gaat een kinderkamer langer mee.

Baby- en kinderkamer trends
Een uit Amerika overgekomen babykamertrend is de ‘nursing chair’. Een mooie grote stoel waar je je baby in kunt voeden en knuffelen. Ook zie je steeds meer de ‘reading nook’: een knus leeshoekje met dikke kussens. Muurstickers zijn nog steeds hot en de letterbak is ook weer populair. Pastelkleuren in combinatie met hardere (accent)kleuren zijn dé kinderkamerkleuren van dit moment.

Budget kinderkamer
Op Marktplaats vind je een heleboel leuke kinderbedden en kasten. Een tweedehands (peuter)bed of kast geef je gewoon een likje verf.

Tip: gebruik kalk- of krijtverf, dit kun je heel makkelijk over bestaande verflagen aanbrengen, zonder uitgebreid te hoeven schuren. Ook slim: plaats een oproep via Facebook. Laat weten wat je precies zoekt. Wedden dat je een heleboel reacties en tips krijgt?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dsminneboo

dsminneboo

gemeld

Ja dat heb ook zo gedaan we zijn pas verhuisd en ik heb gewoon gevraagd aan mijn zoon van 6 wat voor kleuren hij wou hij zei: rood met blauw zogezegd zo gedaan en ik heb er muurstickers opgeplakt van Spiderman. Dus nu heeft ie een spiderman kamer

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279