Een gezond huis

Het jaar van… een gezond huis

Ecologische verf, biologisch wasgoed, zuiverende planten… We veranderen graag onze gewoontes voor een gezonder huis. Alvast enkele schone tips die een wereld van verschil maken!


Frisse lucht dankzij zuiverende planten
De lucht die we inademen in huis is soms meer verontreinigd dan de lucht buiten. Wat doe je eraan? Elke dag 5 minuten de ramen open zetten is een goed begin. Zuiverende planten zijn nog veel beter! Bepaalde planten zuiveren namelijk de lucht in huis. Planten zijn een aangename, esthetische en voordelige oplossing die je huis van voldoende zuurstof voorzien.

Welke planten zet je waar?
In de woonkamer zet je een ficus. Hij schakelt formaldehyde, ammoniak, xyleen en tolueen uit. Let wel op, de ficus heeft behoefte aan veel licht. In de keuken hoort de chlorophytum, oftewel een graslelie. Deze plantensoort heeft niet veel licht nodig. En dat terwijl hij CO2, benzeen en formaldehyde elimineert. Voor de badkamer wordt de chamaedorea (kleine palm) geadviseerd. Dit plantje is zeer sterk en heeft genoeg aan een beetje licht. Deze kleine palm is onverbiddelijk tegen alle verontreinigende stoffen. De ideale plant voor je slaapkamer is de philodendron. Hij schakelt bijna alle verontreinigende stoffen uit en gedijt zeer goed op donkere plaatsen.

Een likje groen?
Ecologische verf te duur en bijna nergens te vinden? Die vlieger gaat niet langer op. Een gezonde omgeving is bovendien geen exclusieve luxe meer. Het assortiment ‘groene verf’ is ondertussen flink uitgebreid en dat is goed nieuws voor iedereen die ecologisch wil schilderen. Aarzel dus niet wanneer je een muur of een meubel een nieuw kleurtje wil geven en kies voor groene verf! Vergis je niet en check het label! Ecologische verfmerken zijn verkrijgbaar bij verschillende verfspeciaalzaken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Schoon linnen!
Matras, lakens, dekbedovertrek, kussenslopen, handdoeken, badmatjes… In de slaap- of badkamer: biologische vezels vind je overal. Bovendien, een schoon katoenen dekbed, dat wil toch iedereen? Biologisch katoen wordt gemaakt zonder meststoffen of pesticide. Er komt zelfs geen verontreinigende kleurbehandeling aan te pas. Dit katoen is dus ideaal voor de hypergevoelige huid van bijvoorbeeld de baby. Om de huid niet te irriteren, worden de vezels van biologisch katoen gebleekt door waterstofperoxide, en niet door chloor. Tijdens het kleuren komen er geen zware metalen aan te pas. Zo schoon is het dus! Maar, het verschil zit hem vooral in de ongelofelijke zachtheid. Hoe komt dat? 100% biologisch katoen is bijzonder zacht en comfortabel omdat de vezels drie maal zo lang zijn als bij traditioneel katoen. Resultaat: de kleding is soepeler, zachter en sterker. Een streling voor elke huid. Dus als je kiest voor biologisch katoen, kies je voor het milieu én voor je huid. Die keuze is snel gemaakt toch?

Bamboe op tafel
Bamboe is tegenwoordig erg hip. Voor een verklaring hoef je niet ver te zoeken: gebruiksvoorwerpen in bamboe zijn gewoon bijzonder mooi. En dat niet alleen: ze voelen ook enorm prettig aan. Bovendien is bamboe een zuiver ecologisch product dat wordt geproduceerd zonder meststoffen of pesticide. Tenslotte is het ook nog eens erg goedkoop omdat het zo snel groeit. Andere planten- en boomsoorten hebben jaren nodig om volwassen te worden en de meesten groeien na het kappen niet terug. Iets wat niet onbelangrijk is in deze tijden van ontbossingen en productie op grote schaal om aan de alsmaar groeiende eisen van onze consumptiemaatschappij te blijven voldoen. Een slakom, een fruitschaal, messenblok of gewoon als decoratie… Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden van bamboe. 
Let op: gebruiksvoorwerpen in bamboe mogen absoluut niet in de vaatwasmachine of magnetron. Laat ze zeker ook niet weken in de gootsteen. En ze zijn minder geschikt om mee te koken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Tientallen tips voor een schonere was!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279