Halloween-pompoen-maken

Halloween pompoen maken

Ontdek hier hoe je voor een griezelige en originele Halloween pompoen kunt maken.


Nu 31 oktober nadert, is er niets dat meer aan Halloween doet denken dan een lampion van pompoen! Ook wel de Jack-O-Lantern pumpkin genoemd in Amerika. Het maken van een Halloween pompoen is een gemakkelijke en leuke activiteit om samen met de kinderen te ondernemen. Wij vertellen je dan ook graag hoe je een Halloween pompoen kunt maken

Ga voor een mysterieuze setting in huis met verschillende designs van enge monsters tot gekke geesten. Er zijn verschillende technieken voor het maken van een Halloween pompoen die passen bij de leeftijd en de motoriek van je kind. Maar, de eerste stap is natuurlijk het kiezen van de pompoen! Je kunt de pompoen uithollen, schilderen of wat uw kind ook maar wil. Wellicht kan je de pompoen zelfs laten matchen met hun Halloween kostuum.

Hieronder vind je vijf suggesties om de boel eens anders aan te pakken deze Halloween:

1. Klassieke Halloween pompoen

Maak van je pompoen een lichtgevend beest. De bekende Jack-O-Lantern heeft driehoekige ogen en een grote glimlach met hier en daar een tand. Makkelijk te maken, maar toch griezelig. Nadat je de ogen en de mond hebt uitgesneden, dien je de pompoen uit te hollen en plaats je er een kaarsje of lampje in. Zo is je warme en spannende Halloween look helemaal compleet.

Mogelijk gereedschap dat je hiervoor kunt gebruiken zijn: messen, een kleine zaag, een guts, een priem en een boor. Laat je kinderen de ideeën bedenken, maar zorg dat jij het gereedschap hanteert. Alleen het pompoen uithollen is geschikt voor de kids.

2. Je favoriete Halloween figuren

Voor een variatie op de traditionele Jack-O-Lantern zijn er meer dan genoeg andere manieren om je Halloween pompoen er griezelig uit te laten zien. Maak bijvoorbeeld een heks door de pompoen op zijn zij te leggen zodat de steel haar kromme neus wordt. Snijd ogen uit en geef haar een gemene frons. Met een wrat op haar neus en een zwarte punthoed maak je het helemaal af.

Voor andere ideeën leg je de volgende opties voor aan je kinderen:

  • Een schedel
  • Een piraat met een ooglapje
  • Een vampier met scherpe tanden
  • Een duivel met hoorntjes
  • Mythische monsters van draken tot zombies
  • Een maansikkel

Je hoeft je niet eens aan het Halloween thema te houden. Je kind kan ook kiezen voor een figuur uit zijn favoriete tekenfilm, boek of televisieprogramma.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Schilder je Halloween pompoen

Als je geen zin hebt om je pompoen uit te snijden en uit te hollen kan je deze pompoen ook versieren met verf. Schilder de hele pompoen met zwarte of witte verf en voeg bijvoorbeeld een schaduw van groene of heldere rode verf toe. Laat dit ’s nachts drogen en teken de volgende dag met gekleurde pennen op de pompoen.

Tover een typisch Halloween dier tevoorschijn zoals een zwarte kat, een vleermuis of een spin in zijn web. Vraag je kinderen om inspiratie, zij hebben vaak de meest wilde ideeën.

4. Versier je Halloween pompoen

Geef je Halloween pompoen een 3D look door items uit de keuken of de knutseldoos op de pompoen aan te brengen:

  • Maak een grappig gezicht met pepermuntjes als ogen, een spekje voor de neus en een snoepworm als mond.
  • Wikkel je pompoen in het verband als een mummie en schilder een gezicht met littekens en bloeddoorlopen ogen.
  • Voeg een baard, een pruik of een gekke bril toe.
  • Gooi glitter over een pompoen die nog nat is van verf.

5. Pompoen stencils

Heb je geen ideeën meer? Heb je hulp nodig bij het snijden of tekenen? Kies dan één van de vele templates die online te vinden zijn en je gratis kunt downloaden. Van wilde vlammen tot een spookhuis, deze designs zullen je Halloween lampion extra speciaal maken.

Is er tijdens het pompoen uithollen op de kleren geknoeid? Met een goed wasmiddelzijn die vlekken er zo uit!

Heb jij weleens een Halloween pompoen gemaakt? Vertel ons hieronder hoe deze er uit zag!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Interieuradvies van pro’s
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015