Gemakkelijke sfeermakers

Gemakkelijke sfeermakers

Vraag jij je ook wel eens af hoe je met een paar kleine aanpassingen meer sfeer in huis kunt brengen? Lekker in het Leven heeft een heleboel makkelijk uit te voeren ideeën en tips voor je verzameld.


Kleuren

Kleuren zijn van grote invloed op de sfeer in een ruimte. Zo is rood een warme (en drukke) kleur, heeft de kleur groen een rustgevend effect en is blauw een koele kleur. Het is dan ook niet voor niets dat de huizen in Griekenland wit met blauw zijn! Door warme tinten voor verf, behang, gordijnen, vloer en accessoires te kiezen breng je warmte en sfeer in je huis.

Accessoires

Met accessoires breng je in een handomdraai sfeer in een ruimte. Denk aan een mooi tafelkleed, kleurrijke placemats, geborduurde kussentjes of een mooie wollen deken op de bank. Zet een mooie vaas of beeld als ‘eye catcher’ op een opvallende plek. Een beetje natuur doet ook wonderen. En planten en bloemen fleuren een kamer niet alleen op, ze verbeteren ook nog eens de kwaliteit van de lucht in een ruimte!

Verlichting en kaarsen

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Verlichting is heel erg bepalend voor de sfeer in een kamer. Kies voor warm licht. Koop dus geen witte, maar goud- of koperkleurige (led)lampen. Of plaats een grote vloerlamp die gekleurd licht op je muur schijnt. Wil je minder fel licht? Pas dan zelf de sterkte van je verlichting aan met behulp van een dimmerschakelaar. Met kaarslicht creëer je natuurlijk direct heel veel sfeer. Je kunt kaarsen in alle kleuren en vormen kopen; druipkaarsen, dinerkaarsen of (heel retro) drijfkaarsjes.


Tip: hang kerstverlichting in je slaap- of badkamer voor instant sfeerverlichting!

Persoonlijk tintje

Je geeft een ruimte een persoonlijk tintje door foto’s en herinneringen op te hangen. Met een poster of (zelfgemaakt) schilderij laat je tegelijkertijd zien wat jouw smaak is. Tip: huur een kunstwerk via een kunstuitleencentrum. Vind je het mooi? Dan kun je het misschien wel kopen.

En nog…

Er zijn natuurlijk nog een heleboel andere manieren om een warme atmosfeer te creëren: de geur van verse appeltaart, open haard, een lekker jazzmuziekje, een pot thee, warme chocolademelk, een glas wijn of simpelweg ‘warmte’. Zet de verwarming ietsje hoger als je eens gezellig op de bank hangt of kruip eens wat dichter tegen elkaar aan.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Interieuradvies van pro’s
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279