Lunch of brunch op Moederdag

Lunch of brunch op Moederdag

Wil je je moeder graag met een lekkere lunch of brunch voor Moederdag verrassen? Met deze tips maak je de perfecte Moederdag lunch of brunch klaar!


p> Moederdag nadert en dit is de perfecte dag om je moeder te laten zien hoeveel zij voor jou betekend. Een ontspannen brunch of een lunch is de ideale manier om Moederdag te vieren met deze speciale vrouw en vrienden of familie. Een mooi gedekte tafel zal Moederdag helemaal compleet maken.

Met deze tips voor het dekken van de perfecte tafel zal Moederdag gegarandeerd een groot succes worden.

Door de tafel in een thema of kleur te dekken, zal de hele ruimte tot leven komen. Elke moeder zal onder de indruk zijn van deze doe-het-zelf ideeën.

Maak gebruik van kleur

Als je graag een samenhangende look wilt creëren, gebruik dan de lievelingskleur van je moeder voor het versieren van de tafel. Als je moeder bijvoorbeeld geen genoeg van roze kan krijgen, zou je de tafel in deze kleur kunnen dekken met de volgende tips.

 • Start met roze limonade in mooie hoge glazen en gebruik gekke roze rietjes of voeg enkele frambozen toe in het glas.
 • Ga opzoek naar een roze tafelkleed, roze servetten en roze borden in verschillende vormen om de tafelsetting een feministisch en feestelijk tintje te geven.
 • Maak een prachtig bloemenboeket met roze anjers en felgekleurde strikken.
 • Koop of bak zelf cupcakes met een roze glazuurlaag en serveer een aardbeien shortcake als afsluiter van deze feestelijke Moederdag.

Kies een uniek thema uit

Waarom zou je niet een thema uitkiezen voor de Moederdag brunch? Het kiezen van een thema kan helpen bij het creëren van eenheid en kan voor leuke gespreksonderwerpen zorgen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een carnavalsthema kan erg leuk zijn en voor recepten en decoratie inspiratie zorgen.

 • Maak gebruik van de felle kleuren als geel, rood en blauw en mix verschillende borden, kopjes en servetten met elkaar.
 • Je zou eenvoudige spelletjes aan tafel kunnen doen, zoals Ezeltje prik maar dan met een grote foto van je moeder die in het zonnetje gezet wordt.
 • Denk aan carnavals snacks die je voor de brunch zou kunnen gebruiken.
 • Je zou mini cakes, fingerfood en lekkere ijscoupes kunnen maken.
 • Door herinneringen uit de kindertijd op te halen zal je moeder zich nostalgisch voelen, waardoor ze goed kan ontspannen en van alle feestelijkheid en traktaties kan genieten.

Ga voor goud

De tafel vorstelijk dekken met een klein budget

  • Je zou plastic of papieren borden, kopjes, bestek en servetten in de kleuren goud of zilver kunnen aanschaffen om de tafel mee te dekken in combinatie met een gouden of zilveren tafelkleed.
  • Je kan zelfs de drankjes er luxe uit laten zien. Maak een Moederdag drankje met ginger ale of appelsap als basis om in het gouden thema te blijven.
  • Serveer een paar mooie kazen (en mix ze met wat goedkopere kazen) met druiven en crackers.
  • Voor een dessert met een gouden thema, kan je eetbare gouden vlokken (die er eigenlijk te goed uitzien om gegeten te worden) bovenop de chocolade cake strooien.
  • Wanneer je moeder het ook leuk lijkt, zou je haar een gouden kroon kunnen geven om op te zetten, zodat zij zich voor een dag als een koningin kan voelen.

Vier het met een High Tea

Er bestaan genoeg lekkere kleine hapjes en soorten thee die gecombineerd kunnen worden om een Moederdag brunch te maken. Kleine fingerfood hapjes kunnen uitstekend als brunch gegeten worden. Denk aan lekkernijen als zoete scones, muffins en kleine hartige broodjes gevuld met eiersalade, gerookte zalm, kip, sla, komkommer, kaas en meer.

Het is een goede manier om nieuwe thee soorten uit te proberen en je zou zelfs aan iedere gast kunnen vragen om een theesoort mee te nemen zodat verschillende thee soorten uitgeprobeerd kunnen worden. Je moeder zal genieten van al het gevarieerde eten en zelfs de kinderen zullen van de sandwiches smullen! Maak je geen zorgen over etensvlekken , die zijn eenvoudig te verwijderen. Duimen in de lucht!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!