Een opgeruimd huis: hoe richt je de gang in

Een opgeruimd huis: hoe richt je de gang in

Heb je je altijd al afgevraagd hoe je het best de gang kunt inrichten? Lees de tips van onze experts en elk thuiskomen zal als een warm welkom voelen.


Zes tips voor een opgeruimde gang zodat je je gasten goed kunt verwelkomen. De gang is een van de belangrijkste “kamers” van het huis. Hij geeft je gasten een eerste indruk en het is een centraal punt voor het binnenkomen en weggaan van het gezin. Als elk huis een grote gang zou hebben, zouden er overal bloemen staan ter verwelkoming. Maar, vaak ziet de gang er uit als een soort slagveld. Waar zijn de sleutels? Wie had er modder aan zijn schoenen? Waar zijn mijn handschoenen gebleven? Als er niet voldoende ruimte is om spullen als hoeden en paraplu’s op te bergen, kan de gang een hele uitdaging zijn. Hier zijn enkele ideeën om je gang aantrekkelijk, efficiënt en stressvrij in te richten voor familie, vrienden en gasten:

De kast

Het is aan te raden om de kast te gebruiken voor dingen die je dagelijks gebruikt en niet als algemene opbergruimte. Wanneer de kast niet helemaal vol zit, kan je makkelijker de jas vinden die je net op dat moment nodig hebt. Een goede plaats om jassen en schoenen op te bergen, zorgt ervoor dat ze niet meer rondslingeren over stoelen, banken of (denk aan je kinderen) de vloer. Handig voor in de kast:

 • Stevige hangers
 • Transparante boxen voor sjaals, handschoenen en mutsen
 • Haken voor paraplu’s
 • Schoenenrek

Ruimte aan de muur

Hoe klein je ruimte ook aan de muur is, probeer zoveel mogelijk ruimte te benutten om hoeden, jassen, sleutels en sjaals op te hangen. Ga op zoek naar:

 • Een hoedenplank met haken
 • Handige haakjes, die zowel op kinder als op volwassen hoogte geplaatst kunnen worden.

Schoenen

Onder de schoenen kan veel vuil verzamelt worden, met name modder. Of je nou een “schoenen uit in huis” beleid voert of niet, het kan handig zijn om een mand neer te zetten om de schoenen in op te bergen. Als je het zat bent om steeds te moeten vegen, sla dan voor het hele gezin en voor enkele gasten sloffen in. Gebruik een speciale mat om modderige laarzen en vieze schoenen op neer te zetten. Een andere tip is om een bankje met opbergdozen te gebruiken. In deze opbergdozen kun je de sportschoenen van je kinderen bewaren, zodat je niet meer op schoenenjacht hoeft voor voetbal!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Spiegels

Iedereen heeft altijd een laatste check nodig voordat hij of zij het huis verlaat. Naast dat een spiegel in de gang meer licht creëert en er mooi uitziet, herinnert de spiegel je er ook aan om je lippenstift bij te werken of om een sjaal aan te trekken. Daarnaast is het ook handig voor de gasten.

Tafels

Een tafel in de gang is de oplossing voor het mysterie rondom zoekgeraakte sleutels. Train je gezin om de sleutels bij binnenkomst in de gang op de tafel te leggen en het zal je uren speurwerk naar zoekgeraakte sleutels en andere zoektochten besparen. De tafel kan ook een centraal punt zijn om telefoonladers of andere belangrijke items op te bewaren voor noodgevallen. Tip: Plaats een leuke schaal op de tafel om de sleutels in te bewaren. Verzamel alle post op een dienblad. Leg een zaklamp, een paar extra sleutels en een kaars voor noodgevallen in een laadje van de tafel.

Versiering

Tegenwoordig hoeft de gang niet alleen maar praktisch te zijn, maar kan de gang er tegelijkertijd ook stylisch uit zien. Om gasten en familie te verwelkomen, kan het leuk zijn om je gang te versieren met:

 • Verse bloemen
 • Geurkaarsen
 • Een bank om op te zitten om je schoenen uit te kunnen doen
 • Een leuke paraplubak
 • Antieke jas en hoeden kapstok
 • Spiegel of kunstwerk
 • Manden voor schoenen en sportartikelen

Nu je gang op orde is, zal elke binnenkomst als een warm welkom voelen en je veel tijd besparen – je zult niet voortdurend op zoek hoeven naar sleutels of bijvoorbeeld je dochter haar regenlaarzen! Daarnaast hoef je met de juiste vloerreiniger je ook geen zorgen over een smerige gang door modderige laarzen of vieze schoenen te maken.

Hoe ziet jouw gang er uit? Vertel het ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

jerri

jerri

gemeld

en wat te doen met een super kleine hal.. daar iemand een tip voor er zit bin ons een trap wc deur en kamerdeur in en er blijft een ruimte van 1.5 x 1.00 over met een kleine hoen van 50 x 30 voor de meterkast en naar de woonkamerdeur.....wie weet iets

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279