Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Aroma-therapie: de beste geuren voor in je huis

Aangeboden door Lenor
aroma-therapie-de-beste-geuren-voor-in-je-huis
0
Onbewust spelen geuren een hoofdrol in ons dagelijkse leven. Ruikt iets onaangenaam, dan merk je het direct. Maar ook wanneer we een gerecht proeven, speelt geur een belangrijke rol in hoe we de smaak ervaren. Als je verkouden bent, proef je meestal maar weinig… Geuren hebben ook de kracht om herinneringen op te roepen aan fijne momenten uit je kindertijd. Kortom, de juiste aroma’s betekenen veel voor ons.

Goede aroma's maken van je huis een thuis 

Onbewust spelen geuren een hoofdrol in ons dagelijkse leven. Ruikt iets onaangenaam, dan merk het het direct. Maar ook wanneer we een gerecht proeven, speelt geur een belangrijke rol in hoe we de smaak ervaren. Als je verkouden bent, proef je meestal maar weinig. Geuren hebben ook de kracht om herinneringen op te roepen aan fijne momenten zoals uit je kindertijd. Kortom, de juiste aroma's betekenen veel voor ons. Al zijn de meesten onder ons geen fanatieke aroma-aanhangers die hun keuken willen ombouwen tot de parfumafdeling van een warenhuis, toch willen we ons huis wel verrijken met heerlijke geuren. Naast de sfeer van frisheid die essentiële en exotische oliën creëren, kunnen de juiste geuren ons helpen ontspannen, opvrolijken of energie geven.

Breng de natuur bij je thuis

De vorige generatie spoot maar al te graag van die zwaar geparfumeerde geuren als er bezoek op komst was. Tegenwoordig houden we meer vannatuurlijke aroma's in onze wasverzachters, shampoos en kamerverstuivers. Maar voor welke geuren ga je? 


Natuurlijke bloemengeuren 

Bloemengeuren verspreiden een lichte, aangename geur en halen de buitenlucht een beetje naar binnen. Delicate geuren zoals sering, gardenia en jasmijn zijn een goede keuze voor kamers die je overdag gebruikt. Pas op met rozengeuren. Ze kunnen de heerlijkste sferen verspreiden, maar als je ze overvloedig gebruikt, dan worden ze dominant en ruiken ze haast azijnachtig.

Ontspannende geuren 

Ontspannende geuren zijn ideaal voor de slaapkamer, maar ook in de woonkamer zijn ze op hun plaats. Lavendel is populair omdat het bekend staat als een echte ‘ontspanner' die je hoofdpijn verzacht of je helpt in slaap te vallen. Voor anderen is lavendel weer ouderwets: oma gebruikte natuurlijk vaak lavendelzakjes in en rond het huis om de boel op te frissen. Maar intussen is lavendel weer volledig in de mode, dankzij de populariteit van kruidengeneeskunde.

Het is een wat een krachtiger parfum, maar jasmijn helpt je ontspannen, angsten verminderen en helpt je jezelf lekker voelen. In een kleine, besloten ruimte kan het kan wat zeepachtig ruiken, maar zet de ramen eventjes open om het wat te verluchten en dan is zelfs in het kleinste kamertje de uitgesproken geur van jasmijnhéél goed te genieten.

Frisse fruitigheid en specerijen 

In de zonnige maanden van het jaar zijn frisse geuren zoals appel en citrus perfect voor keuken en badkamer. Limoen bijvoorbeeld heeft een mooi evenwicht tussen zuur en zoet zit het ergens tussen sinaasappel en citroen. Ook zeep met munt-achtige geuren zijn heerlijk fris in deze tijd van het jaar.

In herfst en winter, wanneer lichte salades plaats maken voor stevige stoofpotten en de snelle douche ook wel eens een lekker lang bad wordt, zijn geuren als gember, veenbes en kaneel verrassend aangenaam. 


De geur van ‘vers gewassen' 

De meesten onder ons hebben er waarschijnlijk nog nooit aan gedacht om textielspray te gebruiken. Maar juist omdat we vaak geen tijd hebben om grote lappen tafellaken te strijken, komen geuren als Frans Linnen weer helemaal terug in kaarsen en kamerverstuivers. Het is een frisse, luchtige geur, die modern en clean aandoet en in elke kamer past. 
Geef je de voorkeur aan de geur van echt fris gewassen? Gebruik dan eens een van de verschillende Lenor wasverzachters voor je was. Die maken je wasgoed niet alleen zacht, maar geven het ook langdurig een heerlijk frisse geur. Traditionele bosluchtaroma's 

Omdat ingrediënten als exotisch fruit en bloemen erg populair zijn, zien we vaak de ouderwetse aantrekkingskracht van geuren als dennenboom en sandelhout over het hoofd. Ceder is fris en zuiver, perfect voor kamers die je vooral overdag gebruikt. De rijke muskusachtige geur van sandelhout is daarentegen meer geschikt voor slaap- en badkamers. Als bosluchtaroma's te sterk zijn voor jou, kies dan voor bladgeuren: esdoorn, klimop en zelfs tomatenblad brengen het hele jaar door de buitenlucht binnen, met geweldig resultaat!

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: