Zo hou je aan het eind van de week meer over!

Thuis
5/10/2018
Het leven wordt weer duurder. Met deze tips kan je direct geld besparen in je huishouden én ook dingen blijven doen met familie en vrienden.

Ken je eigen budget! Stel vast wat er elke maand binnenkomt en hoeveel je uitgeeft aan vaste lasten (hypotheek, energie, verzekeringen, etc.) en wat er daarna overblijft. Het is belangrijk om hier goed mee om te springen want structureel teveel uitgeven betekent schulden opbouwen. 

Koop alleen wat je nodig hebt - het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar we kopen allemaal wel eens meer dan we nodig hebben om het vervolgens weg te gooien, wat gewoon gelijk staat aan geld weggooien. Als het een product is dat je regelmatig gebruikt en niet bederft, ga dan op zoek naar ‘twee-voor-de-prijs-van-één' aanbiedingen, maar koop alleen in bulk als je het ook gaat gebruiken! 

Voordat je een grote aankoop doet, kijk online of het ergens anders misschien goedkoper is, of dat er ergens kortingsbonnen of acties te vinden zijn. Dit geldt ook voor dagjes uit met het gezin.  

Stap over op diepvriesproducten waar mogelijk, zoals diepvriesgroente, om verspilling te voorkomen. Je gebruikt gewoon wat je nodig hebt en de rest blijft in de diepvries tot je het wilt gebruiken. Het is ook gezond omdat voedingsstoffen bewaard blijven. 

Gebruik bekende merken waarvan je weet dat ze goed werken en langer meegaan (goedkoop kan soms duurder uitkomen op termijn), zelfs afwasmiddel en wasmiddel. 

Nodig vrienden en familie thuis uit. Je hoeft niet altijd uit eten te gaan in dure restaurants, zelf koken is net zo gezellig, lekker en kost een stuk minder. 

Nodig vrienden uit voor een spelletjes- of filmavond. In plaats van naar de kroeg te gaan en veel meer te betalen voor je hapjes en drankjes, vraag je gewoon iedereen iets mee te brengen: hapjes, DVD, hoofdgerecht, dessert (de wijn!)….  Gegarandeerd net zo leuk als een avondje stappen, maar voor een fractie van de prijs - veel plezier! 

Ontdek hier nog 20 slimme tips om tijd en geld te besparen in je huishouden.