Goedkoper abonnement voor je mobiele telefoon: tips voor besparingen

Thuis
26/04/2021
Wanneer je de telefoonrekening ontvangt, wil je niet voor nare verrassingen komen te staan. Tegenwoordig maak je immers steeds meer gebruik van je mobiele telefoon: onze tips om minder geld uit te geven.

Hoe gebruik jij je smartphone? Ga eens goed na op welke manier jij gebruik maakt van je mobiele telefoon. Bestudeer en controleer ook je telefoonrekening. Naar welke nummers bel je het meest, en omstreeks welke tijdstippen bel je gewoonlijk?

Minder betalen voor je mobiele telefoonabonnement

Kleren vinden op een ruilfeestje, dagelijkse voorwerpen transformeren, slim kopen, dat is al aardig wat als je aan besparen denkt! Maar nog beter is het om je eens te buigen over de rekeningen voor je maandelijkse abonnementen om te kijken waar je nog meer ruimte voor besparingen kunt vinden!

Als je je consumptiepatroon analyseert, zul je zien welke provider het beste bij je past voor het gebruik dat jij van je telefoon maakt. Zo vind je ook het abonnement dat voor jou het meest geschikt is om minder te betalen . Voor je kiest, maak je een vergelijkende studie.

Kies de juiste provider. Heb je maar een goedkoop telefoonabonnement nodig, gewoon simpel en basic? Een heleboel providers bieden abonnementen voor mobiele telefonie aan die maar enkele euro's par maand kosten. Met een tot drie uur telefoongesprekken en berichten, meer niet! Met zo'n abonnement kun je best een smartphone hebben en gratis surfen via de wifi die in steden en treinstations makkelijk te vinden is.

Hoe bespaar je op je mobiele telefoonabonnement?

Als je een smartphone hebt met een telefonie- en internetabonnement, betaal je ongetwijfeld enkele tientallen euro per maand. Vraag gerust aan je vrienden welk type abonnement zij hebben, en of ze er tevreden over zijn. Misschien vind je het lastig om van abonnement te veranderen voor een forfait dat maar een habbekrats goedkoper is. Toch kun je op die manier elke maand meerdere euro's besparen op de rekening van je mobiele telefoon, zodat je aan het eind van het jaar toch het verschil merkt.

Denk aan een pack-aanbieding van het type televisie + internet + vaste telefonie + mobile telefonie voor een nog lagere telefoonrekening.

Evalueer je behoefte: als je bijvoorbeeld in een kantoor werkt met toegang tot internet, heb je voor je mobiele telefoon ongetwijfeld geen hoog debiet nodig. 20 MB/seconde volstaan ruimschoots om je mails te lezen, op internet te surfen en video's te bekijken.

Scheid de aankoop van een handy van de aankoop van een telefoonabonnement . Op die manier profiteer je enerzijds van verlaagde prijzen voor mobiele telefoons en anderzijds betere prijzen voor abonnementen!

2 De must om je abonnement voor mobiele telefonie niet meer te overschrijden

Dit zijn enkele tips om binnen de kosten van je vaste abonnement te blijven. Voor je van abonnement verandert of droog brood begint te eten, vermijd je het overschrijden van je budget: dat is nog de beste manier om te besparen op de factuur voor mobiele telefonie!

  • Download de apps waarmee je gratis kunt bellen: gebruik je telefoon als een computer voor audio- en zelfs videogesprekken (de bekendste browsers bieden gratis webmail aan).
  • Als je in het buitenland bent, vergeet dan vooral niet je diensten en apps uit te zetten. Maar ook thuis kun je besparen, vooral door bekende merken te kopen waarvan je weet dat ze goed functioneren en langer meegaan, en dat geldt zelfs voor de producten die je koopt voor de was en de afwas.

En jij, heb jij ook tips om geld te besparen op je factuur voor mobiele telefonie?