Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Het gezinsbudget plannen bij het begin van het nieuwe schooljaar

Het gezinsbudget plannen bij het begin van het nieuwe schooljaar

0
Het is bijna september: tijd om aan het nieuwe schooljaar te denken. Hier vind je al onze tips voor een goed beheer van je gezinsbudget.

Na een welverdiende vakantie neem je weer je normale routine op. Je bereidt je stilaan voor op de uitgaven die horen bij het begin van een nieuw schooljaar: inschrijfkosten, schoolgerei, kleding, boeken enz. Alles bij elkaar genomen kom je al snel aan een fiks bedrag! Plan je budget voor het nieuwe schooljaar aan de hand van onze tips.

Nieuw schooljaar: een budget voorzien

Bij elk nieuw schooljaar is het hetzelfde liedje: je moet versleten schoolgerief vervangen, nieuwe boekentassen kopen, de nodige uitrusting kopen voor alle naschoolse activiteiten van de kinderen … Resultaat: het schoolbudget rijst de pan uit! Gelukkig kun je van tevoren een budget voorzien.

De beste manier om je budget voor het nieuwe schooljaar te voorzien en geld te besparen? Anticiperen!

  • Stel op voorhand een lijst op van al het schoolgerief dat je kinderen nodig hebben: pennen, potloden en markeerstiften, verf, een nieuwe agenda, schriften, rugzakken, mappen, schoenen … Zo weet je alvast wat je voor de eerste schooldag moet gaan kopen!
  • Probeer zo veel mogelijk spullen van het vorige schooljaar te hergebruiken: kijk na wat nog in goede staat is en nog een schooljaar kan meegaan. Stel bij afloop van het vorige schooljaar al een lijstje op en schrijf alles op. Maak daarna een lijstje van alles wat je moet vervangen en in huis moet halen.
  • Naschoolse activiteiten: hoe beheer je het gezinsbudget

    Het budget voor het nieuwe schooljaar is meer dan alleen maar schoolgerief! Zodra de schoolbel weer rinkelt, willen je kinderen zich misschien inschrijven voor een nieuwe activiteit of sport … Maar sportmateriaal en sportkleding zijn ook niet goedkoop. Dus, om geld te besparen, koop je ze best van tevoren in de zomeruitverkoop. Je kunt ze ook kopen op websites voor tweedehandse spullen. Dat is perfect als je kind zijn nieuwe activiteit eerst wil uitproberen! Als het hem of haar uiteindelijk toch niet aanstaat, heb jij er in ieder geval niet al te veel geld aan uitgegeven. En als je kind ermee doorgaat kun je nog altijd investeren in nieuwe spullen.

    Om de sportkleding langer in goede staat te houden, was je ze met Ariel 3in1 PODS Color & Style. Dat verwijdert de vlekken en reinigt grondig alle vezels (geen zweetgeur meer!). Bovendien houdt het de frisse kleuren in de stof!

    En jij, hoe beheer jij het budget voor dit nieuwe schooljaar?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies