Besparen met het gezin

Thuis
5/10/2018
Je uitgaven beheren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je moet een beetje strikter omgaan met je uitgaven én advies volgen van grote gezinnen.

Een gezin van vijf of meer personen is een flinke uitdaging! E n helemaal wat de huishoudelijke uitgaven betreft. Het ligt dan ook voor de hand dat grote gezinnen echte besparingsspecialisten zijn. Daarom vroegen we hen om hun nuttigste tips met ons te delen.

Het boodschappenlijstje

We hebben dit advies al vaker gelezen. G a winkelen met een boodschappenlijstje en hou je daaraan. Zo koop je enkel wat je écht nodig hebt . Het is de kunst je niet te laten verleiden door producten die je niet nodig hebt.

Thuis besparen

G rote gezinnen hebben vaak eenvoudige aanpassingen gemaakt waardoor ze besparen in het dagelijkse leven.
  • Gebruik spaarlampen. Zo bespaar je tot 80% energie en dat merk je op je energiefactuur .
  • Maak een weekmenu. Zorg voor een gevarieerd schema met gerechten die het hele gezin lust.
  • Plaats tijdens het koken een deksel op de pannen om warmteverlies te vermijden.
  • Wacht met strijken tot je voldoende kleding hebt. Zo hoef je het strijkijzer niet meerdere keren aan te zetten.
  • Zet de wasmachine en de vaatwasser pas aan als ze vol zijn en gebruik ecologische, kortere programma's op lagere temperaturen.

Producten die je helpen besparen

Grote gezinnen hebben meer ervaring met kopen in grote hoeveelheid. Daarom kiezen ze voor producten die hen meer kwaliteit bieden tegen de beste prijs, zoals Dreft Original Afwasmiddel.

De kortingsbonnen

G rote gezinnen slagen erin om kortingsacties en aanbiedingen te vinden waarmee ze hun uitgaven kunnen beheren. Die zijn natuurlijk voor iedereen interessant!