Zo hou je aan het eind van de week meer over!

Zo hou je aan het eind van de week meer over!

Het leven wordt weer duurder: de berichten zijn vast niet ontgaan. Maar met deze tips kan je direct geld besparen in je huishouden én ook gezellige dingen blijven doen met familie en vrienden.


Ken je eigen budget! Stel vast wat er elke maand binnenkomt en hoeveel je uitgeeft aan vaste lasten (hypotheek, energie, verzekeringen, etc.) en wat er daarna overblijft. Het is belangrijk om hier goed mee om te springen want structureel teveel uitgeven betekent schulden opbouwen. 

Koop alleen wat je nodig hebt – het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar we kopen allemaal wel eens meer dan we nodig hebben om het vervolgens weg te gooien, wat gewoon gelijk staat aan geld weggooien. Als het een product is dat je regelmatig gebruikt en niet bederft, ga dan op zoek naar ‘twee-voor-de-prijs-van-één’ aanbiedingen, maar koop alleen in bulk als je het ook gaat gebruiken! 

Voordat je een grote aankoop doet, kijk online of het ergens anders misschien goedkoper is, of dat er ergens kortingsbonnen of acties te vinden zijn. Dit geldt ook voor dagjes uit met het gezin.  

Stap over op diepvriesproducten waar mogelijk, zoals diepvriesgroente, om verspilling te voorkomen. Je gebruikt gewoon wat je nodig hebt en de rest blijft in de diepvries tot je het wilt gebruiken. Het is ook gezond omdat voedingsstoffen bewaard blijven. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gebruik bekende merken waarvan je weet dat ze goed werken en langer meegaan (goedkoop kan soms duurder uitkomen op termijn), zelfs afwasmiddel en wasmiddel. 

Nodig vrienden en familie thuis uit. Je hoeft niet altijd uit eten te gaan in dure restaurants, zelf koken is net zo gezellig, lekker en kost een stuk minder. 

Nodig vrienden uit voor een spelletjes- of filmavond. In plaats van naar de kroeg te gaan en veel meer te betalen voor je hapjes en drankjes, vraag je gewoon iedereen iets mee te brengen: hapjes, DVD, hoofdgerecht, dessert (de wijn!)….  Gegarandeerd net zo leuk als een avondje stappen, maar voor een fractie van de prijs – veel plezier! 

Ontdek hier nog 20 slimme tips om tijd en geld te besparen in je huishouden.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Carola1973

gemeld

Wat wij (met een clubje mensen) doen; een grote pan voedsel maken en dan verdelen. Je bent dan 1x wat meer kwijt, maar de volgende keren krijg je weer eten van anderen, wat zij gemaakt (én betaald) hebben! Super leuk, zo leer je ook van allerlei andere dingen eten, en in je "dure weken" kook je zelf gewoon wat minder!

  • melden
oedzes

oedzes

gemeld

ik doe mee aan geld terug acties, en zet dit bedrag apart zo heb je zomaar een leuk bedrag bij elkaar. doe ook mee aan promoties, hierbij krijg je vaak leuke kado,s.

  • melden
mamvan2

mamvan2

gemeld

Wij houden een kasboekje bij,gewoon in een schriftje. Dat werkt voor ons beter dan online....ook hebben wij een vast weekbudget. Alles wat over is aan het eind van de week gaat in een 'noodpotje', uiteindelijk doen we daar de 'leuke' dingen van. Statiegeld spaar ik op,ook in een potje,leuk zakcentje voor de kids in de vakanties. Maar ja ook wij hebben maanden waar de rekeningen blijven komen,vooral eigen risico vanuit de zorg....

  • melden
moshs

moshs

gemeld

het blijft moeilijk om geld over te houden iedere maand

  • melden
Tuinen

Tuinen

gemeld

Ik leg op maandag de krantjes van AH en Plus en Lidl/Blokker/Kruidvat/Etos naast elkaar en maak een lijstje. De volgende dag kijk ik nog een keer op het lijstje en bepaal dan wat ik echt nodig heb. Dit scheelt echt enorm. Ik ben blij met mijn systeem.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven