Waterbesparende tips

Waterbesparende tips

Schoon drinkwater is kostbaar en daarom is het belangrijk om er zuinig mee om te springen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het is ook nog eens gunstig voor de hoogte van je waterrekening. Wij geven je een aantal besparende tips.


Waterbesparende tips

Wil je thuis je waterverbruik verminderen? Hier vind je een aantal basistips om op een verantwoorde manier met kraanwater om te gaan.

Het verminderen van het waterverbruik is vandaag de dag een van de prioriteiten voor veel gezinnen. Hoewel er verschillende waterbesparende systemen bestaan, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van je toilet, zijn het vooral kleine, dagelijkse gewoontes die het waterverbruik in ieder huishouden kunnen verminderen. Wij geven je enkele waterbesparende tips voor thuis.

Water besparen in de badkamer
Laat de kraan niet lopen als je je tanden poetst. Dat is onnodig en verspillend. Gebruik liever een glas water om je mond te spoelen. Ook tijdens het poetsen geldt: zet de kraan uit.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Douche niet te lang: het is heerlijk om onder die warme straal te staan, maar denk ook aan het milieu en aan je portemonnee. Door een minuut minder te douchen kun je al 10 tot 20 liter water besparen. Geen ingewikkelde manier om je waterverbruik te verminderen, toch? Laat de kraan ook niet lopen als je je haar inzeept met shampoo of je handen wast. Kortom: maak vooral geen misbruik van de douche en zeker niet van het bad.

Water besparen in de keuken
Voor het wassen van groente en fruit laat je de wasbak vollopen met water en doe je de stop er in. Dat is beter dan elk tomaatje afzonderlijk onder de kraan wassen.

Laat de wasmachine pas draaien als die vol zit. Maak van deze waterbesparende basisprincipes een goede gewoonte.

Wat zijn jouw dagelijkse gewoontes om je waterverbruik te verminderen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Interieuradvies van pro’s
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015