Slim shoppen: tien tips om geld te besparen

Slim shoppen - Tien tips en manieren om geld te besparen

Met deze simpele tips leer je slimmer shoppen en geld te besparen telkens als je gaat winkelen.


1. Maak een boodschappenlijstje
Neem een paar minuutjes de tijd en schrijf op wat je nodig hebt en naar welke winkels je wilt gaan. Een actieplan vermindert de kans op impulsieve aankopen waardoor je geld bespaart!

2. Vergelijk prijzen online
Niet elke aankoop is goedkoper online, maar het is goed om de prijzen te kunnen vergelijken wanneer je in de winkel staat.

3. Maak slimme vergelijkingen
Denk aan leveringskosten voor online aankopen ten opzichte van wat het je kost om naar de winkel te gaan. Denk dan aan benzine, parkeergeld of natuurlijk je trein-, bus- of tramkaartje. Vergeet ook niet dat veel grote ketens gratis levering aan huis aanbieden.

4. Eet voordat je gaat winkelen
Als je honger hebt tijdens het winkelen koop je in de supermarkt al gauw veel te veel. En als je al voldaan bent, dan zal je ook veel minder snel geneigd zijn om voor een dure koffie te stoppen tijdens het winkelen.

5. Neem een flesje water mee
Houd je hoofd helder door gehydrateerd te blijven, zeker op lange shopexcursies waar je op zoek bent naar dat ene speciale stuk.

6. Zoek kwaliteitsproducten
Van afwas tot haarverzorging, soms is goedkoop eigenlijk toch duurkoop. Je hebt namelijk veel meer van het product nodig dan bij een merk dat je kent en vertrouwt.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

7. Maat is belangrijk
Als je prijzen gaat vergelijken, let dan ook op de hoeveelheden. Verpakkingen kunnen er hetzelfde uitzien, maar de inhoud kan nogal verschillen. Zie hoeveel het kost per 100g of 100ml.

8. Twee-in-één
Kan je de dubbele waarde uit je aankoop halen? Bijvoorbeeld een jas met een voering die je kunt verwijderen en apart kunt dragen, zodat de jas goed is voor alle soorten weer? Of een margarine die je ook kunt gebruiken om te bakken en braden?

9. Lees etiketten en verpakkingen
Wat krijg je echt voor je geld? Een bloesje met ‘dry clean only’ betekent een hoge rekening telkens je het draagt. En heeft een elektrisch apparaat dure batterijen nodig of andere extraatjes om het te laten werken?

10. En als laatste – zoek een shopliefde!
Deals zoals ‘twee-voor-de-prijs-van-één’ zijn geweldig, maar misschien heb je niet twee stuks van iets nodig of ‘50% extra gratis’. Zoek dus een ‘shopping buddy’ (een vriendin of je moeder misschien) en deel jullie boodschappen zodat jullie samen kunnen besparen.

Ontdek hier 20 slimme tips om tijd en geld te besparen in je huishouden.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sisco

Sisco

gemeld

Ik koop meestal in de uitverkoop.

  • melden
jerri

jerri

gemeld

en nog een tip . Tegen de tijd dat het hier winter wordt. Zijn de jassen alweer afgeprijsd. Dus kijk alvast en pas allvast. Sl je sag als de afprijzing begint.. Of als er een actie in de winkel van jouw keuze is. Zeker ook met kinderjassen de moeite waard. En als je op iets moet wachten en het is over twee weken of meer nog steeds mooi dan draag je de jas ook vaker.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279