Op de kleintjes letten

Op de kleintjes letten

Je hebt met jezelf een afspraak gemaakt: vanaf nu ga je op de kleintjes letten en hou je je budget in de hand. Als je even wat tijd investeert, hou je ook echt geld over!


Op de kleintjes letten

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een kwestie van overzicht
Je budget in de hand houden is niet zo heel moeilijk. Maar… eerlijk is eerlijk, het vraagt wel wat discipline en organisatie. Ga er een keer goed voor zitten. Tel al je vaste lasten (wonen, belastingen, verzekeringen, water, elektriciteit, gas, krant, etc.) bij elkaar op en deel dat door 12. Bepaal elke maand je vaste inkomsten (waarschijnlijk je salaris) en hou in de loop van de maand bij wat je uitgeeft aan etentjes buiten deur, cadeautjes, vakantie, kleren en dat soort dingen. Check regelmatig de stand van zaken aan de hand van je rekeningen en bankafschriften. Maak er een gewoonte van om die te bewaren, dat maakt het makkelijker. Aan het eind van de maand controleer je je uitgaven, je bankafschriften en automatische betalingen. Kijk na of je meer hebt uitgegeven dan je zelf van tevoren dacht.

Kasboekje
Je kunt al je uitgaven in een schriftje noteren, maar dat kun je natuurlijk ook op je computer doen. Probeer het eens. Bijvoorbeeld op www.familyware.nl. Tik elke dag je uitgaven in en als je ziet dat die uit de hand lopen, zet je een kruis door een aantal overbodige aankopen. Bijvoorbeeld dat beeldige vestje…

Elke week pinnen
Een pinpas is natuurlijk enorm handig, maar je raakt er snel het overzicht mee kwijt. Gebruik ‘m zo min mogelijk. Neem voor je dagelijkse uitgaven elke week een vast bedrag op. En geef niet meer uit dan dat.

Wil je meer tips? Ga dan ook eens naar www.nibud.nl

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Mariannah

Mariannah

gemeld

Wij kopen regelmatig eten (we doen 2x per week boodschappen) met een kortingsticker vanwege beperkte houdbaarheid. Hierbij letten we er wel op dat we dit ook echt nodig hebben en het consumeren binnen het termijn. Op die manier besparen wij en wordt er minder voedsel verspilt.

  • melden

Rappange

gemeld

Kleine uitgaven die veel besparen. Nu in de zomer zijn er veel bouwmarkten die korting geven. Het is langer licht en een uitstekende tijd om kit te kopen om de tochtkieren dicht te kitten. Geeft van de winter een boel besparing, zodat de kit in het eerste jaar meteen al is terugverdiend.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279