Leer energie besparen

Leer energie besparen

Wist je dat minder energie verbruiken in je huishouden de snelste en goedkoopste manier is om de klimaatsverandering af te remmen? Lekker in het Leven geeft je slimme tips die je morgen al kunt toepassen.


Met de verwarming
Zet je thermostaat in de winter op een gemiddelde van 20ºC. Als je gaat slapen op ongeveer 17ºC. Ontlucht de radiatoren elk jaar om de warmte goed te laten doorstromen.

Met de huishoudtoestellen
Koelkast: Zorg ervoor dat de rubbers van de deuren in goede staat zijn en vermijd dat er ijsvorming ontstaat in de vriezer.Wasmachine en vaatwasser: Maak de toestellen op tijd leeg en was met koud water of op lage temperatuur om minder elektriciteit te verbruiken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Met de verlichting
Gebruik zoveel mogelijk daglicht en doe de lampen uit als je de kamer verlaat. Vervang de gewone gloeilampen door spaarlampen. Ze zijn inmiddels verplicht. Ze zijn wel iets duurder, maar die investering betaalt zichzelf terug. Want ze verbruiken 80% minder en gaan 8 keer langer mee.

Met de elektrische "veelvraten"
Elektrische toestellen blijven energie verbruiken, ook al zijn ze uitgeschakeld. "Stand by" betekent niet dat ze geen energie verbruiken. Wat moet je doen? Gebruik een stekkerdoos met een schakelaar die je kunt uitzetten als je ze niet gebruikt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

renevh57

renevh57

gemeld

Verwarming, kan ik moeilijk op besparen ivm een blok verwarming. Electra ik heb overal in mijn huis lcd led lampen en dat is een behoorlijke besparing. Aanschaf is redelijk aan de prijs

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven