Budgetvakantie thuis

Budgetvakantie thuis

Op je geld letten betekent niet dat je geen plezier mag maken. Ben je toe aan een 10-daagse vliegreis naar Spanje, maar je budget niet? Dan hebben wij een paar fijne alternatieven voor je. Lekker in het Leven geeft je frisse ideeën voor een heerlijke zomer thuis.


Vakantie is bedoeld om bij te tanken. Maar waarom hebben we de neiging er direct op uit te trekken zodra we een dagje vrij hebben? Is het echt nodig om de deur uit te gaan om te ontspannen? Wie heeft bedacht dat we in onze vrije tijd buitenshuis en buiten de stad naar ontspanning moeten zoeken? Eigenlijk kunnen we ook prima tot rust komen zonder dat we daarvoor meteen onze koffers moeten te pakken.

De staycation (thuis vakantie vieren) is geen trend die is ontstaan door de financiële crisis. In de Britse cultuur maakt deze term gewoon deel uit van de woordenschat. Britten maken onderscheid tussen vakantie op reis en vakantie thuis: staycation, een mix van het woord stay (blijven) en vacation (vakantie).

Plan je eigen staycation
Heb je een week vakantie? Probeer deze dan optimaal te benutten. Het is niet de bedoeling om thuis te blijven, op de bank te hangen en de uren op de klok te zien wegtikken.
Plan dingen! Hoe vaak heb je de afgelopen maanden al niet tegen jezelf gezegd dat je geen tijd had om iets doen? Nou, nu heb je die tijd! Ga op zoek naar al die plannen die zijn blijven liggen en pak de draad weer op: musea bezoeken, sporten, afspreken met vrienden, genieten van een etentje op een speciale plaats. Er zijn duizend leuke plannen te maken... Veel verschillende dingen doen geeft je de kans om te ontspannen en te ontsnappen uit de routine van je werk. Plan je daguitstapjes net zoals op vakantie.

Het budget beheren
Eens je je vakantieplannen voor thuis hebt uitgestippeld, komt de financiële planning. In de stad zijn er veel gratis activiteiten. Zoek informatie over feesten in de buurt of dorpjes in de omgeving: tentoonstellingen, straattheater, een braderie… In de zomer is er vanalles te doen!

Bovendien kun je in je eigen huis ontspannen genieten van je gezin. Samen met de kinderen kun je bijvoorbeeld armbanden maken, een ochtend uittrekken om iets speciaals te koken… Iets zoeken dat jullie allemaal graag doen.

Dreft Platinum All in One Vaatwastabletten
Dreft Platinum All in One Vaatwastabletten
(19)

De Dreft Platinum All in One vaatwastabletten hebben de beste reinigingsactie en hun formule bestrijdt de hardnekkigste vlekken om uw vaat te doen schitteren.

Ontdek nu!

Leuke uitstapjes
Vakantie thuis betekent niet dat je geen uitstapjes kunt doen. Er is vast een gezellig dorpje in de omgeving dat je graag eens zou willen bezoeken, een plek die je wilt ontdekken, een park waar je kunt gaan genieten… Het is niet altijd nodig je koffers te pakken om op reis te gaan. In jouw omgeving zijn genoeg verrassende, leuke, leerzame plekjes te ontdekken. En het voordeel is dat je na zo’n dagje lekker terug naar huis kunt om in je eigen bed te slapen. Een perfect plan!

Tegen de warmte
En wat doe je als het echt heel heet is? Er zijn in Nederland natuurlijk genoeg gemeentelijke zwembaden, rivieren, plassen en strandjes… Bij tropische temperaturen, zoek je verkoeling in het frisse water en kun je een dag met het gezin doorbrengen aan een gezellig strandje. Je hoeft niet altijd naar hetzelfde zwembad te gaan. Wissel af.

Zomerplannen in de stad
Tijdens de zomer hebben we een ander ritme dan normaal, we eten lichter en genieten van activiteiten die we in de winter niet kunnen doen. Het is de tijd van de terrasjes, barbecues, openluchtbioscopen, picknicks in het park… Je kunt zelf een tuinfeest organiseren of thuis een speciale vakantiepicknick houden. Vraag je gasten om zelf iets mee te brengen en presenteer alle gerechten op je tuintafel. Die maak je best goed schoon met bijvoorbeeld Dreft Original Afwasmiddel. Het ontvet als geen ander en is ook goed voor je portemonnee.

Staycation souvenirs
Maak foto’s en video’s van je staycation zodat je een leuk aandenken hebt aan je vakantie. Ook van een staycation kun je een mooi fotoboek maken en nog lang nagenieten!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven