Budgettips voor in de keuken

Budgettips voor in de keuken

In de keuken kunnen we ook flink besparen. Het is geen kwestie van snoeien in de uitgaven, ons basisproducten te ontzeggen of de voeding te beperken. Het komt erop neer het beste te zoeken, goed te plannen en verstandig boodschappen te doen.


We hebben allemaal wel eens eten weggegooid. Om dit te vermijden maak je best een weekmenu. Dan hoef je er niet meer aan te denken. Lekker in het Leven geeft je enkele ideeën die je helpen te besparen op je boodschappen. Van het plannen van menu’s tot het efficiënt gebruiken van de huishoudelijke apparaten.

Maak een weekmenu
Het eerste wat je moet doen is inventariseren met hoeveel personen jullie ‘s morgens en ’s avonds zullen eten gedurende de zeven dagen van de week. Het maakt niet uit of er op een dag iets onverwachts tussen komt en dat jullie ’s avonds buiten de deur eten. Dat kun je oplossen door het eten van die dag in te vriezen en het te bewaren voor een noodgeval.

Zaterdag is de ideale dag om je weekmenu samen te stellen. Maak een boodschappenlijstje en kijk naar aanbiedingen of kortingen in de supermarkt. Op die manier ontbreekt er geen enkel ingrediënt.

Als je zin hebt om eens iets nieuws te proberen, kunnen onze recepten je misschien inspireren. Zorg ervoor dat je alles kunt gebruiken van wat je klaarmaakt.
Staat er de ene dag gekookte kip op het menu en heb je nog een beetje over? Maak de volgende dag dan soep met die restjes.

Met een weekplanning bespaar je tijd. Het helpt je om optimaal boodschappen te doen en je voorkomt bovendien dat er ingrediënten ontbreken als je aan het koken bent.

Dreft All In One Vaatwastabletten
Dreft All In One Vaatwastabletten Sinaasappel
(48)

Dreft All-in-One vaatwastabletten ontvetten krachtig, zelfs bij korte programma’s.

Ontdek nu!

De voorraad aanvullen
Kijk eerst wat je in de koelkast en in de keukenkasten hebt staan. Dan weet je wat je nodig hebt voor je weekmenu. Let ook op de houdbaarheidsdata van je voorraad.

Neem je tijd om te winkelen
Je hoeft geen vergelijkende studie te maken van alle aanbiedingen van alle supermarkten. Het is voldoende om twee of drie supermarkten te selecteren en hun folders en acties te vergelijken.
Maak voor jezelf uit wat belangrijk is: kies je voor het goedkoopste product? Dan weet je dat het niet altijd werkt zoals jij zou willen en dat het niet zolang meegaat als andere. Dat heb je bijvoorbeeld niet met Dreft Original Afwasmiddel. Je herinnert je nooit wanneer je de laatste keer een fles kocht. Want met zijn geconcentreerde formule verwijdert hij sneller het aangekoekte vet.

Per gewicht kopen
Let op met reclameaanbiedingen van voorverpakte worsten, "aanbieding 50 gr ham voor 2 euro". Want de aanbieding is niet zo interessant als jij denkt. Als je echt wilt besparen, neem dan geen voorverpakte producten en ga naar de slagerij, de vers- of visafdeling. Daar koop je precies wat je nodig hebt tegen een betere prijs.

Deze richtlijnen helpen je beter te plannen, maar je zal het ook merken in je portemonnee. Ga ervoor!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven