ologische producten die betaalbaar zijn

Biologische producten die betaalbaar zijn

Zin in goedkoop en gezond biologisch eten? Dit zijn enkele tips voor een goede biologische voeding zonder teveel uit te geven.


Biologisch eten en leven is goed voor onze planeet en onszelf. Biologische detox-gerechtenbereiden op basis van gezond fruit en gezonde groenten is echt het allerbeste! Maar goedkoop biologisch eten is niet altijd vanzelfsprekend. Hoe eten we lekker biologisch, zonder teveel uit te geven?

Prijzen van biologische voeding vergelijken

Biologische producten zijn niet per se duurder dan zogenaamde 'traditionele' producten. De eerste gewoonte die we kunnen aanleren als we onze inkopen doen is de etiketten lezen en prijzen per kilogram of per liter gaan vergelijken.

Een experimentje: voor ons volgende supermarktbezoek bereiden we een simpele vergelijkingstabel voor. Links, de lijst van producten die we nodig hebben, in het midden hun bio-prijs, rechts hun traditionele prijs. Welk totaal komt het voordeligst uit?

Groente en fruit van het seizoen eten

We kunnen onszelf wijsmaken dat aardbeien ook lekker zijn in november, maar eigenlijk hebben ze dan weinig smaak en is het verre van ecologisch. We eten liever fruit van het seizoen. Het heeft de lekkere volle smaak en is bovendien minder vervuilend om te telen. Tja, goedkoop biologisch eten is soms gewoon een kwestie van gezond verstand!

Ideetjes: pompoensoep, gestoofde prei, witlof uit de oven en appeltaart.

Zelf naar de bio-boerderij

Er zijn steeds meer boerderijen die hun deuren openstellen om biologisch en goedkoop voedsel te kopen. Het is mogelijk om zelf elke soort groente en fruit te plukken en goedkoop te oogsten, aangezien er geen tussenpersonen in het spel zijn. We kunnen ons ook abonneren bij partijen om elke week gedurende een jaar een fruit- en groentemand te kopen aan een vooraf afgesproken prijs.

Goedkoop biologisch eten biedt nog een leuk pluspunt: Voor een biologisch uitstapje met het gezin is een dagje bij de boeren iets waar de kinderen heel wat van kunnen opsteken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Thuis biologisch koken

Het mag misschien wat meer tijd in beslag nemen, maar het is zoveel lekkerder dan de kant-en-klare gerechten (zelfs bio) die ook nog eens duurder uitvallen.

Goedkoop biologisch eten? Dan is dit een goede tip: onze eigen conserven maken is een topper, net zoals lekkere gerechten in grote hoeveelheden bereiden en vervolgens invriezen om na een drukke werkdag simpelweg maar te hoeven opwarmen.

Goedkoop biologisch eten zorgt voor minder afval van verpakkingen

Bij gedroogd fruit, granen, suiker, bloem, rijst, enz. kiezen wij voor bulkverpakking. Voor verzorgingsproducten lijken navullingen ons de meest logische keuze.

Goedkoop biologisch eten? Dan is dit goed om te weten: de zakjes om bulk in mee te nemen zijn uit gerecycled kraftpapier gemaakt en worden met wateroplosbare inkt bedrukt.

Een voorkeur voor extra grote formaten

Grote gezinnen weten er alles van. Willen we goedkoop biologisch eten dan zijn grote verpakkingen goedkoper! In plaats van twee kleine verpakkingen douchegel te kopen nemen we een grote. In plaats van individuele porties yoghurt te kopen, nemen we een pak van een liter. En ook voor waspoeder enz. kunnen we dit toepassen.

Dankzij de extra grote formaten, kunnen we onze uitgaven en onze ecologische voetafdruk beperken. Volgens het CBS produceert elke Nederlander 550 kg huishoudelijk afval!

Wat zijn uw beste tips om goedkoop biologisch te eten?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

lizzy55

lizzy55

gemeld

Heb een tuin van 44 m omtrek en een kas en ja eet als het toelaat alles uit de tuin. Ben al flink bezig met de opkweek van aller soorten . En wil zelfs dit jaar fruit uit eigen tuin verkopen. Vorig jaar had ik 15 kilo vijgen. Het is alleen zo jammer dat het bio voedsel zo duur is in de winkel.

  • melden
afghaan

afghaan

gemeld

hebben zelf een moestuin, maar nu moet, al het gezaaide opgekomen spul nog geplant worden, wachten tot na de ijsheiligen.

  • melden

zelf wat groenten kweken in een bak of iets dergelijks zoals sla, radijs, knoflook e.d. Op internet veel over te vinden.Misschien is er in de buurt een moestuin. Vaak iis daar ook en overschot. Misschien kun je voor of zacht prijsje wat groenten en fruit kopen. ( kostendekkend )

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279