5 tips om te besparen op boodschappen

5 tips om te besparen op boodschappen

Doe slim boodschappen én zorg voor gezonde maaltijden. Zo blijft er straks extra geld over, bijvoorbeeld voor leuke vakantieplannen!


Nu de zomervakantie eraan komt, en we allerlei vakantieplannen in het vooruitzicht hebben, komt elk beetje extra geld goed van pas. We hebben de neiging veel uit te geven aan allerlei hapjes en snacks maar nu is het tijd om gezond en lekker te eten, en te letten op onze portemonnee!

1. Plan je maaltijden
Een van de meest eenvoudige manieren om geld te besparen, is je maaltijden vooraf te plannen, waardoor je geen dure, impulsieve ingrediënten koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Door een wekelijkse maaltijdplanner te maken zie je welke recepten je gaat maken en welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt. Deze manier van plannen helpt je niet alleen op je budget te letten, het helpt je ook gevarieerd te eten. Nu kun je allerlei heerlijke gerechten inplannen en zeker weten dat je ze ook daadwerkelijk op tafel kunt zetten omdat je alle ingrediënten in huis hebt!

2. Maak een boodschappenlijstje
Het komt voor dat we naar de supermarkt zijn geweest, alles hebben gekocht dat we dachten nodig te hebben voor verschillende smakelijke maaltijden en… de helft weg moesten gooien omdat het niet bruikbaar meer was, de vervaldatum was verlopen of de inspiratie er gewoonweg niet meer was. Dit voorkom je door een boodschappenlijstje te maken. Door je wekelijkse boodschappenlijstje op je maaltijdplanner af te stemmen, heb je een plan in plaats van in de supermarkt te moeten zoeken naar inspiratie.
Een gouden regel om je bij je lijstje te houden, is nooit gaan winkelen met een lege maag! Dan pak je namelijk sneller eens iets lekkers mee waardoor je meer uitgeeft dan je van plan was én je taille teniet doet… Deze ingrediënten zijn altijd handig om in je koelkast te hebben.

3. Gebruik de diepvries
Je zal versteld staan hoeveel makkelijker het wordt om een goede maaltijd op tafel te toveren als je je vriezer gebruikt. Maak simpelweg twee keer zoveel klaar als je kookt en bewaar de helft in de diepvries voor een volgende keer. Maak bijvoorbeeld wat extra van lasagne, kippenbouillon, viskroketjes of kip met currysaus. Door de inhoud en het aantal porties op de diepvrieszakjes te schrijven, kun je snel een voorraad lekkere en makkelijke maaltijden aanleggen. Ideaal voor momenten als er 'niets in huis is' of je onverwachts gasten over de vloer krijgt.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Eet seizoensproducten
Als je groente en fruit buiten het seizoen koopt is het vaak duurder omdat het in kassen wordt verbouwd of uit verre landen wordt geïmporteerd. Als je je best doet om lokale en seizoensproducten te kopen, ben je een stuk goedkoper uit.

5. Vul je voorraadkast
In de strijd om te besparen is je voorraadkast je geheime wapen. Pasta, rijst, tomaten en bonen in blik, bouillonblokjes, enzovoort, blijven allemaal lang goed. Dus als je koelkast leeg is, kun je nog steeds een gezonde maaltijd voor het hele gezin maken zonder dat je op afhaalmaaltijden aangewezen bent.

Met deze slimme tips kun je er voor zorgen dat je huishoudbudget zo lang mogelijk meegaat, waardoor er extra geld vrijkomt voor vakantieplannen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven