20 x tijd en geld besparen in het huishouden

Geld besparen in het huishouden

Goedkoper huishouden is bereikbaar voor iedereen. Een gezin onderhouden kost natuurlijk geld. Maar wist je dat je met een paar slimme trucs heel wat tijd én geld kunt besparen in het huishouden? Wij geven 20 tips.


Tip 1. Maak een boodschappenlijstje

Handig om je inkopen snel en gericht te doen. Bovendien laat je je ook minder verleiden door producten die je niet nodig hebt.

Tip 2. Tafelafval voor verse eitjes

Kippen zijn blij met tuinafval (onkruid), tafel- en keukenrestjes. En jij krijgt verse eitjes in ruil.

Tip 3. Kies voor bulk

Het scheelt niet alleen in verpakkingsafval, ook de kiloprijs van losse groenten en fruit is vaak voordeliger.

Tip 4. Een eigen moestuin

Ideaal als je wilt besparen op de aankoop van verse groenten. Uiteraard moet je er de plaats voor hebben en zul je wat extra tijd moeten vrijmaken.

Tip 5. Ruil je miskopen

Een miskoop, het overkomt de beste! Maar wist je dat je ermee terecht kunt op ruilevenementen? Ook voor baby­ en kinderkleding worden er ruildagen georganiseerd.

Tip 6. Ga naar de markt

Hier kun je nog een fikse prijzenslag slaan.

Tip 7. Online naar de supermarkt

Vul je winkelkarretje vanachter je computer. Supermarktketens zoals Albert Heijn hebben al zo’n handige webshop. Je wordt niet verleid door impulsaankopen en je bent snel weer thuis.

Tip 8. Besparen op energie

Let erop dat je kookpotten de warmtebron volledig bedekken en hou om dezelfde reden de deksels op de potten.

Tip 9. Minder strijkwerk

Hang wasgoed op een ordelijke manier aan de waslijn en laat het niet onnodig lang in de droogkast zitten. Kies bij de aankoop van beddengoed voor strijkvriendelijke textielsoorten zoals flanel. Een stoomstrijkijzer werkt aangenamer, sneller en zuiniger.

Tip 10. Hou de kraan meer dicht

De kraan laten lopen tijdens het inzepen of het tandenpoetsen, kost al gauw vijf liter per minuut.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip 11. Slim omgaan met etensrestjes

Restjes zijn ideaal als lunch de dag nadien. Groenterestjes verwerk je in een hutsepot of maaltijdsoep. Restjes rijst zijn de geknipte basis voor een wok en pasta kun je verwerken in een ovenschotel. Koud gebraad of kip is lekker tussen de boterham!

Tip 12. Douchen is zuiniger dan baden

Met de hoeveelheid water van een bad -150 liter- kun je drie keer douchen ­ met waterzuinige douchekoppen zelfs vijf keer!

Tip 13. Draai geen halfvolle wasmachine

Dat verspilt water, elektriciteit en wasmiddel. Wat dit laatste betreft hou je best rekening met de aanbevelingen op de verpakking.

Tip 14. Opruimen: jong geleerd is oud gedaan

Voor jonge kinderen kun je tekeningen of foto’s op opbergkisten plakken, zodat ze hun spulletjes snel terugvinden en achteraf zelf kunnen opruimen.

Tip 15. Rommel direct aanpakken

Rommel trekt rommel aan. Probeer daarom altijd om deze zo snel mogelijk weg te werken en geef alles in huis een vaste plek.

Tip 16. Weg met gelezen papierwerk

Gooi oud papier in een kartonnen doos die bij de volgende papierslag zo op straat kan. Ook voor mails geldt: lezen en hup, in de digitale prullenmand!

Tip 17. Eerst stofzuigen, dan afstoffen

De meeste stofzuigers ­ zeker oudere modellen ­ blazen veel fijn stof uit. Eerst stofzuigen en daarna afstoffen, dus...

Tip 18. Koken voor drukke momenten

Soep, pastasaus, stoofpotjes en rode kool: ideale gerechten om in grote hoeveelheden klaar te maken en in te vriezen voor na een drukke werkdag.

Tip 19. Handig, zo’n schoonmaakdoekje

Vuile vingers op deurspijlen, koffiekringen op de salontafel of poezenpoten op het raamkozijn? Vochtige schoonmaakdoekjes zijn ideaal voor zo’n kleine ‘tussendoortjes’.

Tip 20. Wenskaarten in voorraad

Wenskaarten en cadeautjes komen vaak van pas. Haal daarom een ‘voorraadje’ in huis, zodat je niet voor elke gelegenheid op zoek moet naar een geschikte attentie.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

angel39

angel39

gemeld

Ben een groot fan van Scoupy...maar daar moet je je ook niet laten verleiden om dingen te kopen die je misschien niet nodig hebt. Uit de folders kies ik de aanbiedingen en bedenk daar mijn gerechten bij die ik de komende week wil eten. Schrijf dit op mijn keukendeur dan als weekmenu...superhandig

  • melden

Ik was in het weekend, want dan is is het goedkoper en heel weinig gebruik ik de droogtrommel, dat schild met afrekening eind van het jaar.

  • melden
Spikey1

Spikey1

gemeld

Ik kijk iedere dag of er speciale acties en GTA is waar ik wat aan heb en zet dit in een boodschappenlijstje met de naam van de winkel erbij. Als het lekker weer is ga ik met de fiets boodschappen doen, want voor de wekelijkse boodschappen moet ik ca 6 km rijden. Zo bespaar ik ook nog eens brandstof en is het beter voor mijn conditie.

  • melden
prinses

prinses

gemeld

Bijna alle tips doe ik al. Doe alleen een lamp aan in de ruimte waar je bent. Deuren dicht (tegen de tocht). Hang je gewassen was buiten (als de zon schijnt). Was je auto zelf ipv in de wasstraat. Koop geen voorgesneden groente maar zoveel mogelijk heel (is goedkoper en langer houdbaar). Zorg dat je geen rijp hebt in je vriezer. Verkoop spulletjes die je niet (meer) nodig hebt op bijv marktplaats of andere FB-sites. Gescheiden afval (glas, papier, plastic, statiegeld, gft) scheelt vuilniszakken.

  • melden

Doe mee met geld terug acties van bijvoorbeeld scoupy, kortingisleuk of eurosparen. Zo kun je producten gratis of bijna gratis uitproberen en sommige dingen heb je toch wel nodig

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279