Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

10 tips om meer te doen met minder water

10-tips-om-meer-te-doen-met-minder-water
0
Bescherm het milieu, denk aan de volgende generaties en bespaar op de rekeningen door minder water te verbruiken: 10 zuinige reflexen!

We hebben er alle belang bij om zuiniger te zijn met onze zoetwatervoorraad ... Om te zorgen voor toekomstige generaties, het milieu ook, maar vooral onze portemonnee! Niets beters dan de wereldmilieudag om werk te maken van waterbesparing!

Water besparen: kijk uit je doppen!

  • Heb je gemerkt dat er een kraan lekt? Maak er meteen een einde aan! Een druppel per seconde komt aan het einde van het jaar neer op een verlies van meer dan 11.000 liter.
  • Houd ook de waterrekening in de gaten. Als de rekening je abnormaal hoog lijkt, betekent het misschien dat er ergens in huis een lek is.

Water besparen: binnen en buiten!

  • Als je de tuin wilt aanplanten, kies dan variëteiten die weinig water nodig hebben.
  • Zet in de tuin of op het balkon een vergaarbak om het regenwater op te vangen en gebruik dat voor het begieten van je planten.
  • Heb je een aquarium? Gooi het vuile water niet weg wanneer je hem schoonmaakt, maar gebruik het om je planten te begieten.
  • Je kunt ook water besparen door het kookwater van allerlei etenswaren niet in de gootsteen te gieten, maar elders nuttig te gebruiken! Zo is het kookwater van pasta, rijst of aardappelen een natuurlijke onkruidverdelger in de tuin. Het kookwater van biologisch geteelde groente is uitstekende bemesting voor je planten, zolang je er maar geen zout aan hebt toegevoegd. Maak er anders een groentebouillon van of gebruik het als basis voor een lekker soepje. Lees ook al onze tips voor minder voedselverspilling!
  • Was de auto niet met de tuinslang, maar gebruik een emmer en spons. Dat is pas een goeie tip tegen waterverspilling!

Andere tips om water te besparen

  • Was je kleren met koud water in een kort programma, vooral de donkere kleuren. Goed nieuws: met Ariel zijn je kleren vanaf 30 °C al perfect schoon gewassen! Zo zul je niet alleen water besparen, maar ook elektriciteit!
  • Neem liever een douche dan een bad. De kleintjes kun je overigens allemaal samen in hetzelfde badwater wassen!

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou:

Beheer Cookies