10 tips om geld te besparen

Thuis
26/04/2021
Vind je dat je te veel geld uitgeeft en wil je besparen? Met deze 10 trucjes kun je spullen transformeren of een nieuwe bestemming geven!

Heb je het gevoel de hele tijd geld uit te geven voor steeds dezelfde onzinnig dingen? Geld besparen kost niet noodzakelijk veel tijd en vergt ook niet veel inspanning! Met deze 10 tips om je uitgaven voor dagelijkse gebruikte dingen te beperken kun je sommige spullen opnieuw gebruiken of transformeren: zo kun je zonder er veel aandacht aan te besteden toch besparen op je budget!

Klaar? Ga nu van start met je besparingsplan!

In de keuken, de kleerkast… voor het hele huis geld besparen

  • Besparingen, tip 1: De klemmen waarmee je elektriciteitsdraden en snoeren gescheiden of opgerold houdt. Die zien er heel deftig uit... maar zijn ook duur! Weet je wat niet duur is? Lege rolletjes wc-papier of keukenrollen. Houd die rollen van zacht karton bij en rol er de snoeren in die anders achter de schrijftafel als een zootje spaghettislierten door elkaar onder het stof liggen.
  • Besparingen, tip 2: Is er een flesje van je afwasmiddel leeg? Spoel het uit met witte azijn en daarna een paar keer zorgvuldig onder de kraan. Vul het met water en gebruik het voor het bevochtigen van je kamerplanten, die er vanaf nu mooi fris bij zullen staan.
  • Besparingen, tip 3: Heb je je kleren en die van de kinderen gesorteerd om de koopjes voor te bereiden? Gescheurde jeansbroeken die je niet kunt weggeven kun je recyclen! Is een jeans aan de knieën stuk? Zorg dan voor een zomerse comeback door ze te transformeren in shorts. Knopen kun je van versleten kleren afhalen en hergebruiken; ritssluitingen hergebruik je voor toekomstige kussenslopen… Heb je een bloes in een mooie, maar helaas gescheurde stof? Waarom maak je er niet een minirokje voor je dochter van?
  • Besparingen, tip 4: Zitten er krassen op de houten poten van meubels? Haal dan geen speciale was in huis, maar neem een droge walnoot en wrijf er het hout mee in tot het kleurverschil verdwijnt.
  • Besparingen, tip 5: Zeurt je kind je de oren van de kop om in een ‘groot bed' te mogen slapen en sta je op het punt om het in dat van de oudste te laten slapen… Daarvoor heb je een veiligheidsbarrière nodig, zodat je dreumes niet uit bed valt. Geef er geen geld aan uit! Stop een rolkussen of in een worst opgerold tapijt langs de rand van het bed, tussen het hoeslaken en het bovenlaken.
  • Besparingen, tip 6: Heb je een grote sleutelbos? Etiketten hoef je niet te kopen: met een laagje nagellak op de kop van elke sleutel kun je ze makkelijk uit elkaar halen, als je voor elke sleutel een andere kleur gebruikt tenminste (nagellak is bovendien uitstekend geschikt om er een onuitwisbaar merkteken in te zetten).
  • Besparingen, tip 7: Plaatsgebrek in de hangkast? Ga niet direct een nieuwe kopen! Met het lipje van drankblikjes kun je kleerhangers aan elkaar bevestigen zonder extra uitgaven te doen. Rijg het metalen lipje met de ronde opening aan de haak van een hanger en haak een tweede hanger aan de opening van het lipje. Met deze tip kun je twee jasjes ophangen aan dezelfde hanger, terwijl ze maar een plaats innemen aan de standaard of in de kleerkast.
  • Besparingen, tip 8: Een boekenrek voor je kookboeken, dat ziet er wel erg mooi uit, maar... is ook best duur! Met een kleerhanger voor broeken of rokken (zo eentje die als een knijper functioneert), kun je je recepten aan een kast in de keuken ophangen, op ooghoogte, en blijft de pagina die je wilt hebben altijd goed open en leesbaar.
  • Besparingen, tip 9: Houd de plastic flessen van ketchup en andere sauzen bij: goed uitgewassen en gespoeld kunnen ze je vinaigrettes en pannenkoekendeeg 48 uur lang vers houden! En ze zijn super handig voor het uitgieten van vloeibare etenswaren zonder te morsen of te lekken.
  • Besparingen, tip 10: Vind je in de supermarkt of op vakantie grote plastic melk- of waterflessen van 2 liter met een handvat, of grote bussen wasmiddel die ook een handvat hebben? Daar kun je vanaf het handvat een zijkant van afsnijden en ook de ronde of ovalen bodem. Nu heb je een klein, gratis vuilnisblik om afval op te scheppen en in de winter je binnentuin schoon te houden!

En jij, heb jij nog tips om dagelijkse voorwerpen een nieuwe bestemming te geven?