Opeens realiseer je je wat je moeder voor je doet

Gezin
5/10/2018
Je realiseert het je niet als je nog jong bent. Het is namelijk heel logisch dat die moeder van je er elke dag weer voor je is. Zij is toch ook degene die je brood voor je hoort te smeren, je op tijd wakker moet maken en je schouder moet zijn als je huilt? Als je wat ouder wordt, realiseer je je pas wat je moeder allemaal voor je heeft gedaan.

De taak van een moeder

Een moeder is voor veel kinderen een vanzelfsprekend gegeven. Hun moeder is er gewoon elke dag. En ze doet al die dingen die nodig zijn, maar ze kan ook weleens heel erg lastig zijn. Ze verbied bepaalde dingen die je wel heel graag wilt; dat extra snoepje, later naar bed gaan of logeren bij dat ene vriendje. Dus dat betekent ruzie. En zelfs dan zorgt ze nog voor je!

Opoffering

Een moeder zet zichzelf even aan de kant zodra een kind op de wereld is gezet. Haar eerste prioriteit is haar kindje en dat blijft zo totdat de kleine volwassen is (en zelfs daarna ook nog). En terwijl het kind opgroeit, heeft ze daarnaast misschien nog een drukke baan, een sociaal leven en een relatie om te onderhouden. 

Later als je groot bent...

Op een latere leeftijd realiseer je je pas wat je moeder allemaal voor je doet. Want hoe normaal is het dat iemand er echt ELKE dag, elk moment voor je is? Je moeder is degene die je leven voor je op de rit heeft gezet. Zij is degene die je heeft gevormd tot de persoon die je nu bent.

Hopelijk heb jij je nog op tijd gerealiseerd hoeveel je moeder in je leven voor je betekend heeft en nog steeds betekent. Naar wie bel je immers als je een vraag hebt over zwangerschap, opvoeding of handige wastips? Dat is je moeder toch! Vergeet daarom niet te laten blijken hoeveel je om je moeder geeft.

Hoe bedank jij je moeder? Laat het ons hieronder weten.