Nieuwe start: zes terug-naar-school-succestips

Gezin
6/12/2018
De beste wekelijkse routine voor het hele gezin om weer naar school te gaan.

Deze kleine aanpassingen zorgen ervoor dat iedereen vol goede moed zijn beste beentje voor kan zetten zodra het schooljaar weer begint.

1. Maak een maaltijdplanner
Een beetje structuur geven aan elke dag zorgt ervoor dat iedereen zich meer ontspannen zal voelen. Maak een lijst van ieders favoriete, makkelijke gerechten - goedkopere maaltijden die op een doordeweekse avond niet te veel tijd kosten om klaar te maken - en maak van die lijst een planning voor twee weken. Bekijk onze tips voor makkelijke gerechten.

2. Ruim de gang op
Voor het schooljaar begint, ruim je de jassen aan de kapstok eens goed op en zorg ervoor dat er alleen kleding hangt die je nodig hebt. Andere jassen kunnen opgeborgen worden of naar de kledingkast verhuizen. Maak een plekje voor de schooltassen, waar ze na het huiswerk maken kunnen wachten op een nieuwe schooldag.

3. Lekkere lunches
Als je je kinderen een lunchpakketje meegeeft, verras ze dan eens met een origineel alternatief in plaats van ze vijf dagen per week boterhammen mee te geven. Bekijk hier onze originele lunchpakketjes.

Denk er ook aan om wat gezonde snacks mee te geven om je kinderen een voedzame boost te geven (of om ze alert te houden tot ze thuis weer kunnen bijtanken).
Hier zijn wat ideeën voor snelle super snacks.

4. Stressvrije schoolrit
Als je kinderen niet zelf naar school fietsen en je ze aan de schoolpoort moet afzetten en ophalen, kan dit soms behoorlijk haasten zijn. Maar als je iedereen tijdig het huis uit krijgt dan kan die autorit een waardevol, dagelijks moment zijn om met je kind te babbelen over hoe het op school gaat en wat de dingen zijn die jouw zoon of dochter bezig houden.

5. Huiswerk maken
Houd een checklist bij op de koelkast zodat je je kinderen eraan kunt herinneren wanneer hun huiswerk af moet zijn en je ze hier bij kunt helpen. Het is belangrijk om een rustige, opgeruimde plek te creëren voor je kinderen waar ze hun huiswerk kunnen doen. Handige tips om het huiswerk interessanter te maken, vind je door deze link te volgen naar huiswerktijd.

6. Zorg voor voldoende vrije tijd
Terugschakelen naar een volle schoolweek is vermoeiend voor kinderen van alle leeftijden. Houd de eerste paar weekenden nadat ze weer zijn begonnen dus rustig en plan niet teveel activiteiten, zo krijgen ze de kans om wat bij te wennen.