Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Hoe wordt kinderbedtijd een sereen moment?

Hoe wordt kinderbedtijd een sereen moment?

0
Bedtijd draait soms uit in drama! Toch kun je de kinderen in 4 stappen tot rust brengen om ze vlotjes in bed te krijgen.

De kinderen ’s avonds naar bed brengen is niet altijd een pretje! Laten we ze helpen om tevreden naar bed te gaan, zodat ze een goede nachtrust krijgen. Met vier eenvoudige ontspanningstrucjes krijg je dat voor elkaar.

Een licht verteerbare avondmaaltijd

Met de juiste ingrediënten voor het avondeten zullen je kinderen makkelijker inslapen. Vette of zoete voedingswaren zijn sterk af te raden omdat ze een stimulerend effect hebben, terwijl rood vlees ’s avonds onverteerbaar is. Anderzijds is een avondmaaltijd met zetmeelrijk voedsel licht verteerbaar voor je kinderen, zodat ze niet midden in de nacht met honger wakker worden. Zoals altijd is ook het avondmenu voor je kinderen pas compleet en evenwichtig als het groenten en een melkproduct bevat.

Schermen belemmeren de nachtrust

Het blauw licht dat uitgaat van schermen bemoeilijkt het inslapen voor kinderen – net als voor volwassenen! Om je kinderen makkelijker in dromenland te brengen, zorg je ervoor dat alle games en apparaten een halfuur voor bedtijd uitgaan. Om je kinderen te helpen hun schermen aan de kant te zetten kun je met z’n allen een weekplanning opstellen, waarbij je ze in het weekend wat meer tijd voor gamen, televisiekijken of computeren gunt!

Het badkamermoment

Een kort, warm bubbelbad werkt ontspannend. Tandenpoetsen is natuurlijk een vast onderdeel van het avondritueel, vooral na het avondeten. Het is belangrijk je kinderen een aangepaste tandpasta en tandenborstel te geven, zoals de tandenborstels van Oral-B voor kinderen. Begin ook lager en langzamer te praten wanneer ze hun tanden poetsen. Als het volume afneemt, worden je kinderen vanzelf wat rustiger.

Avondrituelen

In plaats van de nadruk te leggen op het feit dat ze naar bed moeten, werkt het beter als je een prettig ritueel invoert, waardoor je kinderen geleidelijk accepteren dat er een einde is gekomen aan de dag. Laat ze vertellen hoe ze hun dag hebben beleefd: wat er leuk aan was, of er die dag iets vervelends is gebeurd … Dit gesprekje zal je kinderen helpen hun gevoelens te uiten, zodat ze alles los kunnen laten en met een gerust hartje inslapen.

Kinderen vinden het altijd heerlijk om voorgelezen te worden bij bedtijd! Laat je kind zelf het boek uitkiezen waaruit je gaat voorlezen, of verzin samen een verhaal.

Sommige ouders borstelen het haar van hun kinderen, geven een zachte voetmassage of wrijven hun ruggetje. Lichamelijke affectie, met een knuffel en een nachtzoentje, is heel belangrijk bij het instoppen van de kinderen.

En jij, wat raad jij aan om de bedtijd voor je kinderen vlotter te laten verlopen?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies