Het huishouden? Dat doen we samen!

Gezin
27/04/2021
Werken, koken, poetsen ... Een hele uitdaging! Maar als het hele gezin nou eens zou meehelpen? Met de tips van Dreft overtuig je ze zo!

Het huis is een bende. De afwas stapelt zich op in de spoelbak. De vloer ligt vol speelgoed. Het afval moet naar buiten. En er is nog steeds niemand met de hond gaan wandelen. Klinkt het bekend? Je huishouden lijkt soms een eindeloze to-dolijst, maar de redding is nabij: schakel je partner en kinderen in en maak het jezelf fysiek én mentaal makkelijker!

Eerst de basics

Laten we eerlijk zijn: niemand houdt van klusjes. Praat daarom vooral niet over ‘klusjes’ of ‘taken’, maar spreek liever van ‘het team helpen’. Je zult merken dat het geklaag dan al snel minder wordt.

  • Ga voor team spirit: één iemand ruimt de tafel af, een ander vult de vaatwasser, ruimt de restjes op of vouwt het wasgoed. Als iedereen helpt, is alles sneller en efficiënter klaar.
  • Dans door je werk. Klusjestijd wordt speeltijd als je er een feestje van maakt! Zet leuke muziek op, laat je danspassen de vrije loop en feest jezelf naar een rommelvrij huis.
  • Houdt het verzet aan? Hou dan vol! Eenmaal de nieuwe taakverdeling routine wordt, legt iedereen zich er zo bij neer.

Het allerbelangrijkste: doe het samen!

  • Repareer dingen samen. Is de stofzuiger vol of moet ergens een knoop aangenaaid worden? Vraag je kinderen om je te helpen. Het kan wat langer duren, maar zo leren ze verantwoordelijkheid nemen op een leuke manier!
  • Maak het avondeten samen. Niets verbindt mensen meer dan eten. Koken is dan ook de perfecte teambuilding! Dus vraag je kleine helpertjes gerust om de salade te mixen of ingrediënten af te wegen.
  • Doe de afwas samen. Zet de vuile vaat klaar, laat de spoelbak vollopen met warm water, doe een druppel Dreft erin en verdeel de theedoeken! Zo draagt iedereen zijn steentje bij tijdens de afwas. Wist je trouwens dat je met Dreft ook je handen kunt wassen? De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om dat minimaal 20 seconden lang te doen met zeep, om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Dreft heeft hetzelfde effect als gewone handzeep en kan dus als alternatief dienen. Maar als je last hebt van droge huid of roodheid, gebruik dan liever producten aangepast aan jouw huid.

En jullie, hoe verdelen jullie thuis de taken?