Een ochtendroutine op rolletjes

Gezin
5/10/2018
Niemand houdt echt van opstaan maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om de ochtendroutine bij jullie thuis draaglijker te maken voor jezelf en je kinderen.

Hoe het niet moet: Als je niet goed plant, is je ochtend gedoemd om in de soep te lopen. Een ochtend zonder routine eindigt gegarandeerd in iemand die te laat komt.

Plan: Georganiseerd zijn is de sleutel tot een vlotte ochtend. Zorg voor een goede planning zodat opstaan en uit je bed komen het enige is waar je ‘s morgens nog aan moet denken.

Stap 1: Zodra ze wakker zijn, vraag je je kinderen om hun bed op te maken. Dat duurt maar één minuutje en is een goede gewoonte die ervoor zorgt dat ze op een goede manier aan hun dag beginnen.

Stap 2: Etenstijd! En ze noemen het niet voor niets ‘break-fast'. De kinderen hebben de hele nacht niet gegeten dus het is voor hen belangrijk om iets stevig en gezonds binnen te krijgen. Een kom ontbijtgranen en wat fruit leveren energie tot lunchtijd.

Stap 3: En nu is het tijd om je kinderen aan te kleden. Maak het jezelf makkelijk door de avond ervoor al kleren klaar te leggen. Kijk de volgende ochtend wel altijd even naar het weer, zodat hun kleding hier aan is aangepast.

Stap 4: Tot slot zorg je ervoor dat ze hun tanden poetsen met Oral-B tandpasta. Tanden poetsen moet minstens twee minuten duren en herinner ze er aan om hun hele gebit grondig te poetsen om de vorming van tandplak tegen te gaan en alle etensresten te verwijderen.

Na: Met een goede routine kan de dag voor jou en je gezin rustig en georganiseerd beginnen.