De beste Moederdag ideeën en tips!

Gezin
9/10/2018
Wil jij je moeder dit jaar eens extra verrassen? We hebben de leukste cadeau-doe-het-zelf-ideeën en originele Moederdag verrassingen voor jou verzameld.

Maak een speciale Moederdagkrant of magazine

Verras jouw moeder dit jaar met een persoonlijke krant of tijdschrift. Doe het slim, doe het samen: vraag andere familieleden om een leuke anekdote of foto, gebruik tekeningen van de kids en beschrijf zelf waarom jouw moeder de allerliefste is. Tip: vertel ook iets over de oorsprong van Moederdag Wil je een echte krant of glossy bij jouw moeder (laten) bezorgen? Dat kan ook. Tip: google op ‘krant maken' of ‘magazine maken'.

Verrassend ontbijt-op-bed

Tja, een croissantje is lekker, maar niet zo origineel. Een paar verrukkelijke ontbijt ideeën voor Moederdag:

  • Wentelteefjes met yoghurt. Tip: serveer met vers fruit!
  • Is jouw moeder dol op chocola? Verras haar dan met deze heerlijke chocolademuffins met frambozen.
  • Aardbeienpizzaatjes: gebruik een volkoren koekje als bodem, besmeer met naturel roomkaas en beleg het koekje met verse aardbeien. Tip: serveer met bubbels, deze versterken namelijk de smaak van aardbeien!

Zelf-maak cadeau ideeën

Met een beetje creativiteit maak je, samen met de kinderen, de leukste Moederdag kadootjes:

  • Bloempotjes: verf een terracotta potje en stempel er met een andere kleur bloemen op. Kies een mooie plant uit en hang er een kaartje aan. Fijne Moederdag!
  • Vrolijke onderzetters: koop vierkante onderzetters met een antisliplaagje, knip mooi papier of foto's op maat en plak deze erop. Tip: gebruik een transparante lijm(spray) die doorzichtig opdroogt. Breng ter bescherming ook een laagje op de bovenzijde aan en laat goed drogen. Mooi inpakken en klaar ben je!

Geen tijd om zelf een kado te maken? Een bos bloemen met een lief kaartje, een mooie foto of tekening van de (klein)kinderen is natuurlijk ook altijd goed.

Wat geef jij jouw moeder voor Moederdag?

Zin in nog meer ideeën voor Moederdag?