Zonder stress aan het nieuwe schooljaar beginnen

Zonder stress aan het nieuwe schooljaar beginnen

Het is alweer eind augustus, de zomervakantie is gewoon voorbijgevlogen! Geen frambozenijs meer en gedaan met de strandspelletjes. Over enkele dagen begint het nieuwe schooljaar en zullen de kinderen hun vakantiegewoonten moeten inwisselen voor een normaal schoolritme. Niet altijd makkelijk! Daarom krijg je deze tips voor een goede start van het schooljaar met de kleintjes.


Een goed begin van het schooljaar begint in de zomer al

Het medisch attest: dat heb je misschien nodig voor het inschrijven van je rakkers in een naschoolse sportactiviteit. Omdat het niet altijd makkelijk is op tijd een afspraak bij de huisarts te maken als je er niet op tijd aan denkt, zou het jammer zijn om die reden te laat te zijn voor de inschrijving.

De schooltas: tja, het fameuze lijstje met schoolartikelen! Het is beter er vroeg genoeg bij te zijn voor een goede start van het schooljaar. Zo maak je kans een paar minder dure spullen op de kop te kunnen tikken en tegelijk bespaar je jezelf een beetje van de stress bij de voorbereiding van het nieuwe schooljaar.

Korte revisies: voor je grotere kinderen is het aan te raden in de vakantie korte revisies van de leerstof in te plannen, vooral als ze het afgelopen jaar in een of andere stof minder goede resultaten hebben behaald, zodat ze in september klaar zijn voor een sterk begin van het nieuwe schooljaar.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een week voordat het schooljaar begint

Huisregels: dat zijn in de vakantie niet dezelfde als in de loop van het schooljaar. In de zomer profiteer je, ben je een beetje soepeler en ben je ook niet per se thuis. De regels die je normaal thuis toepast moeten dus opnieuw een beetje onder de aandacht worden gebracht voor het nieuwe schooljaar om er weer aan te wennen.

Activiteiten: niet alleen andere huisregels, ook andere activiteiten. Zo zul je de kinderen in de grote vakantie ongetwijfeld meer naar de televisie laten kijken dan in de loop van het schooljaar. Maar straks kunnen ze niet meer zo laat naar bed voor een goed begin van het schooljaar .

Uurrooster: om niet in de eerste week van het nieuwe schooljaar al om te vallen van de slaap, doe je er goed aan om een dikke week van tevoren al in het ritme te komen. Ga wat vroeger slapen en sta ook iets vroeger op, zodat iedereen op de eerste schooldag in een goed humeur opstaat!

De dag voor een nieuw schooljaar

De dag voor het nieuwe schooljaar is het fijn om met het hele gezin te ontstressen: leg je kinderen het verloop van de eerste schooldag uit en doe activiteiten die ze leuk vinden en waarvan ze ontspannen. En vergeet natuurlijk niet het tandenpoetsen met een goede tandpasta. Lees ze voor het slapengaan misschien het verhaaltje voor waar ze meest aan gehecht zijn zodat ze de volgende dag in de juiste stemming zijn voor hun eerste schooldag.

En jij, heb jij ook tips om sereen aan het nieuwe schooljaar te beginnen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven