Zo beheers je je woede

Zo beheers je je woede

De meeste ouders kunnen hun woede wel in bedwang houden, maar wat als je de controle verliest? Hier volgen een paar tips om je te beheersen.


Zo beheers je je woede

Lekker in het Leven geeft je een paar tips om je woede tegenover je kinderen onder controle te houden en het goede voorbeeld te geven.

Geef het goede voorbeeld
Een basisregel om je woede te beheersen, is onmiddellijk te stoppen met wat je op het punt staat te doen of zeggen. Haal diep adem en sta stil bij de situatie. Hoe ga je dit aanpakken? Je woede beheersen en adequaat reageren onderscheidt volwassenen van kinderen. Je kind leert zijn hele leven lang van jou en ziet jou dan ook als grote voorbeeld. Dus ook als het gaat om een woede-uitbarsting.

Als je je woede niet onder controle kunt houden, kun je een kind bang maken en dit kan weer leiden tot gevoelens van stress, onzekerheid, angst en schuld. Het kan zelfs invloed hebben op het geestelijk welzijn van jouw kind. Het is daarom van groot belang om een manier te vinden om je woede te kanaliseren.

Houd controle
Om je woede onder controle te kunnen houden, moet je eerst weten waarom je kind zich op een bepaalde manier gedraagt. Kinderen hebben hun eigen gevoelens van vreugde, verdriet, angst en woede. Zij hebben ook, zoals ieder mens, het recht om hun woede of emoties te uiten, maar moeten leren om dit op een passende wijze te doen. Probeer er als ouder achter te komen waar het probleem vandaan komt. Dan pas kijk je hoe je dit alleen of met je kind kunt oplossen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Veel kinderen leren al vroeg hoe ze hun ouders kunnen manipuleren en zullen zelfs gebruik maken van driftbuien om te krijgen wat ze willen. Juist in zulke gevallen is het belangrijk om je woede onder controle te houden door duidelijke grenzen te stellen met een krachtige boodschap die zij kunnen begrijpen.

Neem een time-out
Afzondering is een andere manier om je woede te beheersen. Door je kind naar zijn kamer te sturen laat je hem nadenken over de situatie en tot rust komen. Op die manier kun jij als ouder je woede onder controle houden en leert je kind die van hem te beheersen. Wanneer je kind gekalmeerd is, kan hij terugkomen. Praat dan rustig over wat er gebeurd is.

Om onze woede onder controle te leren houden, moeten we ons dus goed bewust zijn van onze voorbeeldfunctie en van het feit dat kinderen ons voorbeeld waarschijnlijk zullen volgen. Als je je woede niet kunt beheersen, kunnen gespecialiseerde artsen je helpen om je emoties beter onder controle te houden.

En jij, hoe reageer jij als je kind een woedeaanval krijgt?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279